Предложението на патриотите за криминализиране на проповядването на радикален ислям

...
Предложението на патриотите за криминализиране на проповядването на радикален ислям
Коментари Харесай

Затвор и глоба за проповядване на радикален ислям

Предложението на патриотите за криминализиране на проповядването на коренен ислям бе признато от Парламента на първо четене през днешния ден. То планува наказване с отнемане от независимост от една до пет години и санкция от 5 000 лв. за лица, проповядващи коренен ислям или друга идеология, която употребява верски убеждения за политически цели, в това число пропагандира изменение на съществуващия парламентарен и правов ред ", съобщи депутатът от НФСБ в групата на " Обединени патриоти " Борис Ячев.

Той бе безапелационен, че криминализирането засяга случаите, когато приказваме за радикална идеология, а не за вяра. Във връзка с това се основава нова алинея 2 в член 108 от Наказателния кодекс.

 Бавария приготви проектозакон за възбрана на бурката
Бавария приготви проектозакон за възбрана на бурката

Покриването на лицето ще бъде неразрешено тук-там

Припомняме, че измененията бяха импортирани и минаха на първо четене в предишното 43 Народно заседание, само че предварително прекратеният мандат не стигна за неговото разглеждане на второ четене.

" Радикалният ислям е изключително нападателна и рискова идеология, която оправдава насилието и убийството на " неверници ", оправдава и робството, а геноцидът, каквото е религиозното пречистване, е повдигнат в сан на систематична политика ", уточни в претекстовете Борис Ячев.

 Една глоба за носене на бурка наложена до момента
Една глоба за носене на бурка наложена до момента

Законът е в действие от 48 дни, уточни министър Румяна Бъчварова

По тази причина патриотите оферират легална формулировка на идеологията коренен ислям, когато едно лице пропагандира за основаване на Ислямска страна /Халифат/, когато пропагандира за налагане на законите на Шериата над светските, пропагандира за принудително използване на религиозни правила, пропагандира принуждение във тип на свещена война против немюсюлмани, прави пропаганда и набира почитатели за терористични организации, основани на исляма.

Патриотите оферират тази формулировка да бъде закрепена в член 93 от Наказателния кодекс, посредством основаване на нова точка 31.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР