Предложението на ГЕРБ-СДС за отправяне на покана към украинския президент

...
Предложението на ГЕРБ-СДС за отправяне на покана към украинския президент
Коментари Харесай

Ментетата "десни" ПП и ДБ блокираха предложението на ГЕРБ-СДС за видеообръщение на Зеленски при откриването на 48-ото НС

Предложението на ГЕРБ-СДС за отправяне на покана към украинския президент Володимир Зеленски, който да направи видео послание към 48-ото Народно заседание ще бъде разисквано на първия председателски съвет на новия парламент, оповестиха от ГЕРБ.
 
На днешните съвещания от " Демократична България " и " Продължаваме промяната " са били срещу това да стане на самото разкриване на 48-ото Народно заседание.
 
" За страдание, не беше реализирано решение президентът на Украйна да бъде поканен за видеообръщение на първия ден, само че постигнахме единогласие въпросът за чуването на Зеленски пред Народното събрание да се разиска на първия председателски съвет ", сподели Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС след извършената среща в Народното събрание.
 
От Движение за права и свободи също разясниха тематиката. " Взехме решение, че на първия председателски съвет тематиката ще бъде разисквана, с цел да може в комфортно време и за президента Зеленски да се реализира такава видеоконферентна връзка, сподели Сезгин Мехмед.  Ние бяхме " за " господин Зеленски да приказва пред българския парламент и за нас беше значимото през днешния ден да се стигне до решение по кое време тъкмо да се случи ", добави Мехмед.
 
След срещата представителите на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Политическа партия и Демократична България показаха подготвеност да поканят Зеленски в по-подходящ миг. От ГЕРБ пък желаеха да излязат с общо проекторешение за военна помощ за Украйна с " Демократична България ". Надежда Йорданова (ДБ) обаче отхвърли това предложение.
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР