Предложението България да участва в съвместна кандидатура с Гърция, Сърбия

...
Предложението България да участва в съвместна кандидатура с Гърция, Сърбия
Коментари Харесай

Стана ясно кой е дал идеята България да се бори за домакин на мондиал 2030 и колко милиона ще глътне ремонта на „Васил Левски”

Предложението България да взе участие в взаимна кандидатура с Гърция, Сърбия и Румъния за домакинство на международното състезание по футбол през 2030 година е направено от гръцкия министър председател Василис Ципрас.

Това разкри спортният министър Красен Кралев в „ Тази заран ” по БТВ.

„ Г-н Ципрас направи предлагането и го официализира в Евксиноград. Няма да има ненужно консумиране на пари. Трябват ни два или три нови стадиона, защото друга инфраструктура имаме - летища, автомагистрали, хотели. Длъжни сме да опитаме, като средствата, които ще вложим, може да бъдат възобновени при продобиване на кандидатурата. Ако не успеем, новите игрища ще останат за нашия футбол ”, съобщи Кралев.

Той разгласи, че Националният стадион „ Васил Левски ” може да е единият нов стадион, откакто бъде осъвременен с 30 млн.лева.

„ Капацитетът ще е за 40 000 фенове, ще се отстрани пистата и ще остане единствено трева, с цел да дава отговор на стандартите ”, добави спортният министър.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР