Предложената промяна в Закона за обществените поръчки, според която НЗОК

...
Предложената промяна в Закона за обществените поръчки, според която НЗОК
Коментари Харесай

БЛС оттегля предложените промени в Закона за обществени поръчки

Предложената смяна в Закона за публичните поръчки, съгласно която НЗОК ще би трябвало да подписва контракт според Закон за обществените поръчки с всички лечебни заведения, със експертите от ПИМП, СИМП и МДД, с денталните лекари, както и за медицински произведения и медикаменти, ще бъде оттеглена, оповестиха от БЛС.

Това беше контрактувано в края на предходната седмица на среща с министър Асен Василев. На нея участваха доктор Иван Маджаров - ръководител на БЛС, доктор Николай Шарков - ръководител на БЗС, Деян Денев - шеф на ARParM, доктор Евгени Тасовски - шеф БГФармА, доцент Цветелина Спиридонова - зам.-председател на ББА, доктор Бойко Миразчийски - зам.-председател на НСОМБАЛ, както и вр.и.д шеф на НЗОК доктор Йорданка Пенкова, представители на Агенцията по публични поръчки и Министерство на финансите.

По време на диалога бяха изложени претекстовете от страна на Агенцията по публични поръчки за препоръчаната смяна. От своя страна БЛС и останалите заинтригувани страни изложиха причините си за какво сходна смяна е неприложима в здравния бранш и до какви проблеми би довела сходна стъпка.

След извършените диалози отсрещната страна съобщи, че предлагането за промени в Закон за обществените поръчки, което касае опазването на здравето, ще бъде оттеглено. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР