Предлагат журналистката Нери Терзиева и съпругът ѝ Евгений Тодоров, също

...
Предлагат журналистката Нери Терзиева и съпругът ѝ Евгений Тодоров, също
Коментари Харесай

Предлагат Нери Терзиева и съпруга ѝ за почетни граждани на Пловдив

Предлагат журналистката Нери Терзиева и брачният партньор ѝ Евгений Тодоров, също публицист, да бъдат оповестени за почетни жители на Пловдив.

Идеята е на регионалния шеф на града Йордан Иванов. Той я е разискал с групата на " Демократична България " в Общинския съвет и те са се съгласили да внесат предлагането.

" Евгений Тодоров е пловдивската енциклопедия от плът и кръв, надали има човек, който знае повече за града ни от него. Знанието, отношението, обичта към Пловдив, които той носи, са доста повече от историите, събрани сред кориците на книгите, които е написал и посветил на родното си място. Връчването на почетното поданство на Нери Терзиева е евентуално просрочен акт, само че е дребна стъпка към това ние, градът и институциите му да отдадем признателността и почитта си към живота една почтена жена, извънреден експерт, човек и публицист с фина сензитивност, брачна половинка, майка. Ако споделям, че Евгени ни води през светове, то би трябвало да кажа, че Нери бе един целия свят. Родена е във Велинград, само че огромна част от живота и професионалния й път минаха в Пловдив, тя го носеше в сърцето си ", написа Йордан Иванов.



Нери Терзиева е родом от Велинград, само че прекарва огромна част от живота си в града под тепетата. Нейни сътрудници от Българска национална телевизия описват, че тя непрекъснато е пътувала сред София и Пловдив и след през целия ден работа в столицата, съвсем всяка вечер е намирала метод да се върне в обичания си град.

Нери ни напусна на 2 юни. Тя остава знак на новата ера в българската публицистика, сложила началото на нов вид показване на новините и другарство със фена.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР