Предлаганите в търговската мрежа храни за папагали по принцип задоволяват

...
Предлаганите в търговската мрежа храни за папагали по принцип задоволяват
Коментари Харесай

Съвети при хранене на папагал Корела

Предлаганите в комерсиалната мрежа храни за папагали по принцип задоволяват естествените хранителни потребности на папагалите Корела. Необходимо е обаче да се разнообрази оптимално храненето на Корелата, като се приближи до естественото, да се следи съществуването в диетата на нужното количество протеинови, минерални и витаминни фуражи.

Добри добавки към храненето на Корела са цикория, листа от глухарче, семена от бурени и семена от посеви, моркови, целина. Птицата постоянно ще се радва да яде плодове: ябълки, портокали, банани и други " екзотични " такива. Клоновете на дърветата и пъпките могат да бъдат добра добавка, само че първо би трябвало да разберете дали са били напръскани с химикали.

Всеки нов артикул би трябвало да бъде оставен в клетката за известно време, с цел да може птицата да се запознае и да опита новата за нея храна. Винаги оставяйте на птицата правото да избира храна и не предлагайте останки от трапезата си, което може да докара до съществени стомашно-чревни разстройства. Помнете, че има рискови за папагалите човешки храни.

Добър тест за пригодността на зърната и семената, предлагани на птицата, е тяхното поникване. Ако съумеят да покълнат, тогава тази храна може да се смята за здравословна за стомаха на птицата. Лошата храна може да докара до болести при Корелата.

Имайте ресурси от храна за папагала Корела за не повече от месец, тъй че зърната в опаковките да не се слепят и да не стартират да се скапват. Съхранявайте ги във водоустойчиви кутии в хладилника или просто на хладно и изсъхнало място. Мухлясалата храна може също да докара до болести. Но пресушаването на фуража от своя страна може да докара до загуба на хранителната му стойност.

Корелите са доста непретенциозни към храната, само че храната им би трябвало да бъде разнообразна: зърнена примес (просо - 35 гр, овес - 30 гр, слънчогледови семки - 10 г, коноп - 1 г, пшеница - 5 г, плевелни семена и билки - 3 г, ленено семе - 1 гр, царевица - 5 г), натрошени ядки, задушени овес и царевица, нискомаслена прясна извара, настъргани моркови, варени и нарязани кокоши яйца, разнообразни зърнени храни.

Корелите обичат ядат зърна от пшеница и овес. Зелените и сочни фуражи следва да се обезпечават през цялата година в неограничени количества. В есенно-зимния интервал младите клони от липа, бреза, череша и от 1 до 2 пъти седмично - смърчови или борови клони - би трябвало да се слагат в клетката.

 Папагал Корела

Ежедневното хранене на папагал Корела

Правилната диета не е лесна задача. На първо място, ежедневното хранене на Корелите би трябвало да включва нужните субстанции и витамини, без които действието на живия организъм е невероятно. Освен това тези субстанции би трябвало да бъдат уравновесени в нужните пропорции и да дават отговор на потребностите в съответния интервал. Както знаете, съвсем всички съставни елементи на фуражите съдържат мазнини, протеини и въглехидрати, само че във всеки тип фураж има нещо допълнително и нещо в по-малко количество. Ето за какво, преди да извършите диета за вашите домашни любимци, би трябвало ясно да знаете потребностите на птицата.

Приблизителната дневна диета на Корела би трябвало да се състои от минимум два - три типа зърно и набор от съставни елементи, които обезпечават потребността от витамини, протеини и аминокиселини. За един възрастен папагал дневно са нужни към 40 г фуражни съставки.

Ако и вие желаете да си вземете подобен папагал, вижте тези разгласи и цени за Корела.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР