Предлагаме ви рецептата, от която ушите си изядохме. Наричат го

...
Предлагаме ви рецептата, от която ушите си изядохме. Наричат го
Коментари Харесай

Прилича Ви на руло Стефани, но е в пъти по-вкусно и лесно за готвене

Предлагаме ви рецептата, от която ушите си изядохме. Наричат го леберкез на фурна, само че може и друго име да му дадете.
Важното е, че е вкусно и се прави доста, доста елементарно.
Леберкез на фурна или друго, това знамение е страшна вкусотия

Трябват ни 700 грама телешко месо, 700 грама свинско месо, две глави лук, две-три скилидки чесън, половин връзка магданоз. Още и един наквасен в прясно мляко сухар, един морков, три яйца, млян черен пипер, бахар, сол на усет.

Първо е належащо да си смелим месото с машинка, а след това да го сложим в един по-дълбок съд. Към тази кайма си прибавяме настъргания или ситно нарязан лук, чесън, нарязания на кръгчета морков, ситно нарязания магданоз, разрушените яйца, изстискания сухар и подправките.

Омесваме цялата тази примес доста хубаво и я оставяме по-късно да престои встрани за към час, може и в хладилника. Взимаме една продълговата, по опция, тавичка и я намазняваме, с цел да не залепва ястието.

След това изсипваме в нея сместа с каймата и останалите съставки, оформяме си я хубаво и я пъхаме да се пече във фурната. Когато месото е към този момент изпечено, вадим го в една продълговата паница или поднос, и го нарязваме на филийки.

Поднасяме ги в чиниите с гарнитура по наш си избор, която може да е от разнообразни типове зеленчуци и салати, до картофи, че и топка ориз с гъби да вземем за пример. Ще видите, че ще останете очаровани от луксозния усет на този деликатес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР