Предлагаме ви да спрете за момент това, което правите, и

...
Предлагаме ви да спрете за момент това, което правите, и
Коментари Харесай

Британските кралски тиари - разкош без цена!

Предлагаме ви да спрете за миг това, което вършиме, и да се насладите на по-известната част от невероятната сбирка английски кралски тиари и диадеми. Тези декорации не вървят с етикет с цена, а с забавна история и аристократична последователност сред генерации кралски особи, в центъра на които през днешния ден стои кралица Елизабет II – жена, която в действителност има несметни благосъстояния. 

Тиара „ Момичетата на Англия и Ирландия ”
През 1893 година тази тиара е била подарена на кралица Мери като брачен подарък от комитета на „ Момичетата на Англия и Ирландия ”. От своя страна, кралица Мери я подарява на Елизабет II за нейната женитба. Тази тиара е извънредно разпознаваема с помощта на това, че кралицата е с нея и върху банкнотите.

  

Диадемата на Джордж IV
Тази диадема е направена по отношение на коронясването на крал Джордж IV през 1821 година и е носена от кралица Виктория и кралица Мери. Кралица Елизабет II я е носила по време на своята коронация и към момента я носи, при откриването на Парламента. Диадемата е от скромните – в нея са инкрустирани 1333 диаманта и по времето, когато е правена, е коствала 8260 паунда.

  

Рубинената тиара „ The Brumse Ruby ”
През 1973 година кралицата поръчва тази тиара с рубините, които е получила на своята женитба, комбинирала ги е с диаманти от друга. 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР