Предлагаме таван на цените на електроенергията, на газа и на

...
Предлагаме таван на цените на електроенергията, на газа и на
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Предлагаме таван на цените на тока, газа и водата

" Предлагаме таван на цените на електрическата енергия, на газа и на водата. Това се случва към този момент в цяла Европа. А оня ден Урсула фон дер Лайен предложи същото, което Българска социалистическа партия предлага - спомагателна такса върху облагата на производителите на еленергия. Стигна ни времето това да го създадем единствено за държавните предприятия, само че би трябвало и за частните, тъй като сега те натрупат свръхпечалби ". Това съобщи пред Българска национална телевизия лидерът на листата на " Българска социалистическа партия за България " в 13 МИР Пазарджик Драгомир Стойнев. Той посочи, че става дума за мораториум, какъвто имаше предходната зима, и това е нужно, както тогава, по този начин и в този момент, българските жители да преодолеят зимата. " След което от април да се вкарат две цени, с цел да се подкрепят нуждаещите се ", добави социалистът.  
" Договорът за азерския газ се подписа по времето, когато аз бях министър. Това е един доста добър контракт и е действителна диверсификация, тъй като това значи да ползваш всички вероятни източници, а не да кажеш, че не искаш съветски газ ", акцентира Стойнев. 
Кандидатът за депутат от левицата изясни, че в случай че България се откаже от " Газпром ", ще ни трябват годишно 30 танкера полутечен газ, които сега доста мъчно биха се намерили. " Европа на този стадий не може без съветски газ ", заключи Стойнев. 
Според него политиците не е трябвало да се намесват в диалозите на " Булгаргаз " и " Газпромекспорт ", а тези диалози да продължат на равнище компании, защото България към момента има настоящ контракт с " Газпром ".  
" Политическата зима може да бъде по-опасна от астрономическата зима. Всички би трябвало да създадат крачка обратно в името на България. Българска социалистическа партия сподели, че може да подаде ръка в името на националния ни интерес. Точно в този миг, с цел да защитим семействата, бедните, бизнеса, би трябвало да сложим един щит против опасността, която идва извън. Българска социалистическа партия е подготвена за това ", безапелационен бе Стойнев. 
" За доста къс интервал Българска социалистическа партия съумя да извърши своите обещания. Ние имаме подготвеност да продължим да се борим за една здрава и образована нация, такава каквато да подсигурява спокойствието на българските жители. Считам, че Българска социалистическа партия може да е моторът това да се случи ", съобщи още той. style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >  
style= " margin: 1rem; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; " >

 
  class= " MsoNormal " >
  class= " MsoNormal " >

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР