Предлагаме по-високи разходи, по-високи приходи в бюджета за 2021 г.

...
Предлагаме по-високи разходи, по-високи приходи в бюджета за 2021 г.
Коментари Харесай

БСП няма да подкрепят Бюджет 2021

Предлагаме по-високи разноски, по-високи доходи в бюджета за 2021 година и това ще докара до понижаване на бюджетния недостиг. Причините за това са свързани с развиването на стопанската система и неповторимата обстановка, поради ковид.

Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Румен Гечев по време на дебатите на второ гласоподаване на държавния бюджет за 2021 година

От Българска социалистическа партия оферират две съществени промени в числата по бюджетните доходи и бюджетните разноски.

" Нашата разгърната обществена стратегия в бюджета е на основата на опазване на фискалната дисциплинираност и понижението на бюджетния недостиг на страната " , безапелационен бе аленият народен представител.

Драгомир Стойнев запита кои ще бъдат нужните промени в бюджета . Средствата в страната се харчат непрозрачно, сподели той и настоя да има бюджет, който да обезпечи успокоение на хората, с цел да се предотврати настоящия безпорядък, настоя Стойнев.
 Депутатите одобриха бюджета на ДОО за 2021 година
Депутатите одобриха бюджета на ДОО за 2021 година

Той възлиза на 14, 841 милиарда лева

По отношение на бюджетните доходи " алените " оферират нарастване с 1 милиарда и 34 млн. лева ., а във връзка с бюджетните разноски с 511 млн. лева повече от препоръчаното от държавното управление на ГЕРБ.

Димитър Данчев съобщи, че има съществени проблеми в стопанската система на страната. В моменти на рецесия бюджетните дефицити са преодолими, стига да са ориентирани към решаването на рецесията. Мерките за стопанската система би трябвало да бъдат ориентирани към тези, които са понесли тежък удар от рецесията, настоя Данчев.

По думите му липсва явен проект за възобновяване на стопанската система и има предложение за извънредно неефективно предложение за държавния запас. Обяснението на държавното управление, че нарасналите разноски щели да подтикват потреблението са несъстоятелни , означи той.

Този бюджет, с тази бюджетна рамка ще повреди трайно финансовата непоклатимост на България, тъй като се раздават милиарди, които не са обезпечени със съответните доходи , безапелационен бе Данчев. Средствата в бюджета не са ориентирани към смислени антикризисни ограничения и политики, бюджетът няма да подкрепи засегнатите хора от ковид, парите няма да доближат до бизнеса и хората в последна потребност.
 От КРИБ оферират пролонгация на налози и осигуровки поради затварянето
От КРИБ оферират пролонгация на налози и осигуровки поради затварянето

Помощ на предприятията за въпросния период
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР