Предизвиква възмущение поредният вандалски акт спрямо Паметника на съветската армия,

...
Предизвиква възмущение поредният вандалски акт спрямо Паметника на съветската армия,
Коментари Харесай

Русия пак ни държи сметка защо е боядисан Паметникът на съветската армия

" Предизвиква отвращение следващият вандалски акт по отношение на Паметника на руската войска, ситуиран в центъра на София. Преди няколко дни бяха зацапани с жълта багра фигурите на воините на един от барелефите на паметника и върху тях бяха оставени оскърбителни надписи "

Това се показва в известие, публикувано през днешния ден от пресцентъра на съветското министерство на външните работи.

Посолството на Русия в София е изразило " изрично наказание на действието " пред българското външно министерство.

" Разчитаме, че формалните управляващи на страната ще подхващат действени ограничения за разкриване и наказване на виновниците за оскверняването на мемориала, с цел да не се позволява и отсега нататък поругаване на паметта на руските воини, починали за освобождението на България и Европа от нацизма " - написа още в прессъобщението на съветското Министерство на външните работи.

Това не е първият път, в който публична Москва ни държи сметка за Паметника на руската войска.

През юли тази година, да вземем за пример, съветското посолство изпрати нота с гледище за " обширно следствие и привличане под отговорност на отговорните лица и предприемане на дейности за привеждането на мемориала в естествения му тип ".

Причината - в нощта против 30 юни в основата на ПСА се появи надпис с алена багра, обвиняващ Българска комунистическа партия в тероризъм.

През февруари 2014 година съветското външно министерство " изрази отвращение и изиска наказания за виновниците ", изрисували ПСА в цветовете на украинския байрак.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР