Предизвикателството тръгва от една британска инициатива, кръстена сухия януари -

...
Предизвикателството тръгва от една британска инициатива, кръстена сухия януари -
Коментари Харесай

Професори призоваха: Нека да не се пие през януари

Предизвикателството потегля от една английска самодейност, кръстена " сухия януари " - да се спре пиенето през първия месец след празниците.

За това в този момент молят и сериозна група френски професори, работещи с хора със зависимости, само че самодейността не среща поддръжка от страна на държавното управление. Днес Нова тв цитира и президента Макрон, който споделя, че " ядене без чаша вино е малко тъжно ".

Всъщност 45 огромни имена - френски лекари, психолозии и психиатри са написали писмо с зов да министъра на опазването на здравето. Те желаят придвижването " Сух януари "  да се разпространява в страната, да се вършат повече акции и като краен резултат - най-малко за месец хората да спрат да пият.

Според изследване, представено от медията, повече от половината французи считат, че могат да спазят януарското предизвикателство. Самият здравен министър споделил, че ще остане изтрезнял през януари. Но пък той към този момент не е на поста от Нова година.

Годишно в Европа към 300 000 смъртни случаи са породени в резултат на свръхупотреба на алкохол.

Що се отнася до самодейността, тя е на британка, която била обожател на чашката и на... маратонското тичане. Направила своя избор - в интерес на маратона.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР