Предизвикателство за публика и ценители са проектите на художничката Еслица

...
Предизвикателство за публика и ценители са проектите на художничката Еслица
Коментари Харесай

Космос и Микросвят – събрани в една изложба

Предизвикателство за аудитория и ценители са плановете на художничката Еслица Попова, и в този момент новата ѝ галерия в изложба „ Аросита “ удостоверява това. Експозицията се назовава сбито „ Обща галерия на скромните български домакини “ Ягуда Петрова и Гудрун Гамиет. Всъщност авторката е единствено една – Еслица Попова, а другите две имена са нейни съгражданки от ателието ѝ в село Нисин, където живее и работи и с тяхното другарство обогатява концепциите си за световното и геополитическото в творбите си. 



В разчупеното пространство на галерията, където има специфични ниши, художничката е разположила част от творбите си – Южната граница, Дървото и червея, Космос, Под тиквените листа. В центъра са ситуирани големи глобуси, направени от разнообразни материали със заглавия Глобус на семената, Глобус на дребните неща, Глобус на боклуците, като във всичките си произведения авторката смесва разнородни естествени материали – вълна, семена, клончета, метал, хартия.



Основното обръщение на тази галерия на Еслица Попова е екологията, опазването на околната среда, индивидът като част от природата, това че Космос и Микросвят са едно цяло, че ние сме подвластни от всяко малко създание на тази наша изстрадала Земя.

Ето по какъв начин показва новия си план, с поклонение към главния материал, употребен в творбите ѝ – естествената вълна – самата Еслица Попова.
Снимки – изложба " Аросита "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР