Предизвикателствата и възможностите, свързани с динамично променящия се под влиянието

...
Предизвикателствата и възможностите, свързани с динамично променящия се под влиянието
Коментари Харесай

Предизвикателствата на бъдещето на труда бяха обсъдени в София

Предизвикателствата и опциите, свързани с динамично изменящия се под въздействието на технологиите трудов свят, бяха разисквани на интернационална конференция на тематика " Бъдещето на труда ", която се организира на 21 и 22 март в София като част от календара на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

По време на първия ден на форума бяха разисквани въпросите кои ще са знанията и уменията за работните места в идващите десетилетия, главните провокации, свързани със застаряването на работната мощ, по какъв начин да се насърчи по-дългият трудов живот и да се улесни прехвърлянето на опит и познания сред поколенията. Акцент в полемиката бяха и политиките за насърчаване на на практика познания и умения от ранна детска възраст.

Темата за бъдещето на нашите деца и бъдещето на нашите градове е тематиката на тематиките, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на конференцията. За да намерим решения на актуалните провокации най-важното е подобаващото обучение. Необходимо е да си отговорим на въпроса какво би трябвало да създадем, с цел да дадем опция на всички деца да изявят себе си, да се приготвят за това, което ги чака, добави тя.

Не можем и не би трябвало да стопираме измененията. Роботите и логаритмите ще основат напредък и нови работни места. Ще има напредък в медицината, науката и технологиите. Бъдещето е ярко, сподели във видео послание Мариан Тийсен, еврокомисар по претовареност, обществени политики, умения и подвижност.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР