Предизборният щаб на кандидатката за президент на САЩ Хилари Клинтън

...
Предизборният щаб на кандидатката за президент на САЩ Хилари Клинтън
Коментари Харесай

Предизборният щаб на Хилари Клинтън е платил за досие с компромати срещу Тръмп

Предизборният щаб на кандидатката за президент на Съединени американски щати Хилари Клинтън и Националният комитет на Демократическата партия са финансирали компанията за политически проучвания " Фюжън Джи Пи Ес " (Fusion GPS), основала досие с обвинявания за връзки сред президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и Русия, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Споразумението, за което заяви първо в. " Вашингтон пост ", е било контрактувано с посредничеството на юрист на предизборния щаб и Националния комитет, оповестява неизвестен източник, осведомен със случая. Адвокатът Марк Елиас не е дал отговор на настояването за коментар.

Първоначално съставянето на досие с компрометиращи Тръмп материали е почнало по поръчка на поддръжници на Републиканската партия на Съединени американски щати, недоволни от решението му да взе участие в първичните избори. " Фюжън Джи Пи Ес " привлякла към задачата Кристофър Стийл, началник на лондонската компания " Орбис бизнес интелиджънс ", в която работят някогашни английски разузнавачи.

Републиканската партия престанала да финансира следствието през април 2016 година, откакто станало ясно, че Тръмп е най-вероятният претендент за президент на Републиканската партия. Тогава самодейността поели демократите, които сключили с компанията съглашение за финансиране. " Фюжън Джи Пи Ес " е получавала парично заплащане до деня преди изборите.

Очаква се разкритията да подсилят недоволствата на Тръмп, че досието е политически стимулиран лист с опетняващи го изказвания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР