Предизборният щаб на Доналд Тръмп подаде жалба до Върховния съд

...
Предизборният щаб на Доналд Тръмп подаде жалба до Върховния съд
Коментари Харесай

Тръмп иска съдебна отмяна на резултата от изборите в Пенсилвания

Предизборният щаб на Доналд Тръмп подаде тъжба до Върховния съд на Съединени американски щати за преразглеждане на резултатите от изборите в Пенсилвания, съобщи Fox News.

 Апелацията има за цел да анулира три правосъдни решения на Върховния съд на Пенсилвания, свързани с бюлетините, изпратени  по пощата и моли съда да отхвърли волята на гласоподавателите и да разреши на законодателния орган на Пенсилвания да назначи нави електори.

  " Ние гледище с всички подобаващи средства за правна отбрана, за  отмяна на назначенията на  електорите, верни на Джоузеф Байдън, и за разрешение законодателният орган на Пенсилвания да избере техн заместници ", съобщи юристът на Тръмп Руди Джулиани.

 В жалбата се твърди, че промяната на закона от Върховния съд на Пенсилвания е в нарушаване на член II от Конституцията на Съединени американски щати и на решението по делото „ Буш против Гор “, което дефинира резултата от изборите през 2000 година

 От щаба на Тръмп желаят от съда да работи бързо и да вземе решение преди съвещанието на Конгреса на 6 януари, на което трябва да бъдат утвърдени гласовете на електоралните колегии, удостоверили успеха на претендента на демократите Джо Байдън.

 Пенсилвания предишния месец дефинира Байдън за победител.  Той получи 20-те гласа на изборната гилдия на щата. 

 Тръмп продължава да отхвърля да се признае за победен и продължава да повдига обвинявания в масирана машинация на гласоподавателите.

 Досега кампанията на Тръмп и неговите съдружници заведе към 50 каузи с твърдения за необятно публикувани измами при гласуването. Почти всички бяха отхвърлени заради липса на доказателства в поддръжка на тези изказвания.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР