Предизборната кампания започва на 11 мартПрезидентските и парламентарни избори в

...
Предизборната кампания започва на 11 мартПрезидентските и парламентарни избори в
Коментари Харесай

Реджеп Ердоган: Президентските и парламентарни избори ще бъдат на 14 май

Предизборната акция стартира на 11 март

Президентските и парламентарни избори в Турция ще се проведат по проект на 14 май. Това удостовери турският президент Реджеп Тайип Ердоган след съвещание на Министерския съвет, оповестява TRT, представена от организация.

" Трябва да преминем този избирателен стадий и да се съсредоточим върху отстраняването на последствията от земетресението. Провеждането на избори на 14 май ще ни даде такава опция. Очаквам на 10 март да подпиша съответното решение и на идващия ден то да влезе в действие след издание в формалния вестник ", акцентира Ердоган.

Той добави, че от момента на издание на указа " публично стартира предизборният развой ". " А въпросите по изборния календар от 11 март ще преминат под контрола на Централната изборна комисия. Според закона, от момента на сключване на указа за началото на подготовката за гласоподаване, самото волеизявление на народа би трябвало да се състои 60 дни по-късно, в неделята, която е най-близка до края на този интервал ".

По закон президентските и парламентарните избори в Турция би трябвало да се проведат не по-късно от 18 юни 2023 година Ердоган неведнъж удостовери желанието си да организира гласуването на 14 май, с цел да успее преди сезона на ваканциите, изпитите в образователните заведения и религиозните празници. Одобряването на по-ранна дата ще изисква или утвърждение от Народното събрание, или обособен президентски декрет, за който не е належащо в допълнение утвърждение от изпълнителната власт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР