Предизборната кампания за някои хора започна от парламентарната трибуна -

...
Предизборната кампания за някои хора започна от парламентарната трибуна -
Коментари Харесай

Карадайъ: Стига предизборен популизъм! Цяла година всички мълчат за промените на ДПС в Конституцията

Предизборната акция за някои хора стартира от парламентарната естрада - те не се свенят от тук да приказват грешки.

 

Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на дебатите по законопроектите с ремонти в Наказателно-процесуален кодекс, които плануват механизъм за следствие на основния прокурор, оповестиха от пресцентъра на Движението.

Преди една година на всички парламентарни групи представихме законопроект за промени в Конституцията, тъй че да се направи цялостна промяна в правосъдната система. За да има самостоятелна правосъдна система, с цел да има опция за следствие на основния прокурор и ред други тематики да бъдат решени, напомни Карадайъ.

Една година нито от Демократична България, нито от „ Продължавате смяната към по-лошо ”, нито от коя да е парламентарна група не се направи нито едно придвижване, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи.

Съвсем правилно ние казахме: " Представяме нашите хрумвания и сме подготвени да обсъждаме и различни ". До през днешния ден никой не направи нищо, съобщи още той.

Но се излиза от тази естрада и се цитират интернационалните органи и институции, които надали не са ни давали рекомендации да нарушаваме нашата Конституция, възмути се Мустафа Карадайъ

Най-вече в отчети на Венецианската комисия се съдържат текстове, че без промени в Конституцията, мъчно можем да решим задачата да има опция за следствие на основния прокурор. И тук като последна инстанция, някой да се пробва да постанова персоналното свое мнение, надали не за най-вярното и да приканва да се нарушава Конституцията, каквато процедура имат в своите парламентарни групи, най-малкото е неуместно, отсече Карадайъ.

Темата е значима и сериозна, постоянно сме подхождали с нужната отговорност към нея. Призовавам всички да подхождаме с нужната отговорност, а не с избирателен популизъм, моли ръководителят на Движението.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР