Предизборната кампания в навечерието на президентските избори във Франция винаги

...
Предизборната кампания в навечерието на президентските избори във Франция винаги
Коментари Харесай

Макрон е единственият еврофил на президентските избори във Франция

Предизборната акция в навечерието на президентските избори във Франция постоянно е цялостна с изненади, написа Le Monde. Според вестника този път във такава изненада са станали дебатите за върховенството на европейското право над националното право и спорът сред Европейски Съюз и Полша по този въпрос. Оказа се, че множеството от претендентите за президент на Франция, както десни, по този начин и леви, поддържат суверенитета на страната и поддържат Варшава в този спор, добавя организация Фокус.

Изправен пред този феномен, Еманюел Макрон стана съвсем единственият еврофил, който взе участие в конкуренцията, като се изключи претендента от Зелената партия Яник Жадо, отбелязва вестникът. Държавният глава даже вижда в този спор опция да подчертае разликите с множеството от противниците си, написа вестникът. „ По отношение на Европа, Ерик Земмур, Арно Монтебург водят същата борба! Същата изразителност, идеология, същите препратки. Полските ултрадесни се считат за модел “, споделя съдружникът на Макрон в „ Напред, република! “ Пиер-Александър Англад.
 Англия и Франция дружно ще вземат решение казуса с риболова Англия и Франция дружно ще вземат решение казуса с риболова
Англия и Франция се договориха да работят дружно в идващите часове и дни, с цел да сложат завършек на продължаващия рибарски спор,...

Както отбелязва изданието, дали става дума за здравната рецесия, която показва слабостта на индустриалния бранш във Франция и Европа, или неотдавнашният „ прелом “ в връзките с Австралия, която отхвърли да купи френски подводници, с цел да се хареса на Съединените щати, френският държавен глава постоянно вижда отговора на проблемите, от които страдаше страната му, в консолидирането на общоевропейския суверенитет. „ Темата за този суверенитет е подсилена от нуждата от надзор и отбрана по време на рецесията с COVID-19 “, склонен е Клеман Бон, държавен секретар по европейските въпроси. По думите му такива диспути е имало още по време на президентските избори през 2017 година, само че тогава те са били по-ясно изразени в две направления: имаше последователи на излизането от Европейски Съюз и последователи на промяната на блока.

Днес не става дума за излизане от Европейския съюз - даже „ популистите: се отхвърлиха от тази концепция. Обсъжда се единствено опцията за промяна на блока. Както напомня вестникът, Марин льо Пен към този момент не е за излизането на Франция от еврозоната, а се пробва да показва със срещите си с министър председателите на Унгария или Полша, че е способна да повлияе на ориста на Стария свят.

Еманюел Макрон има „ коз в ръкава “ в своето дружество: френското председателство на Европейския съюз през първата половина на 2022 година, написа Le Monde. На 19 януари стопанинът на Елисейския замък ще произнесе тирада на подиума на Европейския парламент, с цел да покаже целите си и да ги разиска с депутатите. „ Това е опция да покажем нашата визия “, акцентира Клеман Бон. Франция евентуално ще преследва три целта на равнище общественост: околна среда, цифрови технологии и обществена отбрана.

Въпреки че председателството на Европейски Съюз рядко води до радикални промени, Франция се стреми към съглашение с европейските страни по отношение на граничен въглероден механизъм - който сега е неразрешено да бъде именуван ‚данък “ - за управление на американските цифрови колоси и налагане на минимална заплата в Европа. Въпреки това, до момента в който някои поддръжници на Еманюел Макрон също мечтаят за реализиране на консенсус сред 27 страни по отношение на „ пакта за миграция “, признат от Европейската комисия през 2020 година, това предпочитание може да срещне гневна опозиция от някои източноевропейски страни, водени от Унгария и Полша, разяснява вестникът.
 Посланикът на Франция в България и регионалния шеф на Бургас организираха среща Посланикът на Франция в България и регионалния шеф на Бургас организираха среща
В Посолството на Република Франция в София се организира среща сред посланика на Франция у нас госпожа Флоранс Робин и регионалния шеф н...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР