Предимството да не използваме тигани с незалепващо покритие е, че

...
Предимството да не използваме тигани с незалепващо покритие е, че
Коментари Харесай

Не гответе в тигана, ако видите това по него

Предимството да не използваме тигани с незалепващо покритие е, че по този начин не се излагаме на риск от прикосновение с нездравословните химикали, от които е построен покривния им пласт. Именно той не разрешава на храната да се задържа по дъното на тенджерите и тиганите, само че съдържа PFCs (перфлуоровъглероди).

Тези съединения, при попадане в стомашно-чревния тракт, могат да доведат до увреждане на черния дроб, проблеми в развиването на организма и ранна менопауза. Съветът на медиците се осланя на изследване от 2011 година, оповестено в Международен вестник по ендокринология (International Journal of Endocrinology). Когато се нагряват на висока температура, PFCs-съединенията се освобождават във въздуха и могат да бъдат вдишани. Също по този начин, когато повърхността на покритието е надраскана, има риск от усвояване на съединенията посредством храната.
Можете да измененията живота си, в случай че по време на рекламите вършиме това
Вместо да се ядосваме, когато следващият рекламен блок прекъсне забавен филм или предаване, можем да създадем нещо потребно за себе си....
Прочети повече
За да предотвратите това, бъдете наблюдателни и не гответе ястията в тиган с незалепващо покритие, в случай че по него има драскотини. В такива случаи може да го заместите с елементарен чугунен съд или с керамичен тиган.

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР