Предимствата за еврото са безспорни. Положили сме много усилия, за

...
Предимствата за еврото са безспорни. Положили сме много усилия, за
Коментари Харесай

Финансисти: Предимствата на еврото са безспорни

Предимствата за еврото са безспорни. Положили сме доста старания, за може левът да стане част от ERM II.Такова е мнението на някогашни финансови министри от последните 20 години насам.

Ние започнахме да се приготвяме за еврото преди Хърватия. Но вървим доста постепенно и Хърватия ни изпревари. Това коментира бившият финансов министър Владислав Горанов, по време на конференция отдадена на участието на България в еврозоната, написа businessnovinite.bg. 

Колкото по- бързо влезем в еврозоната, толкоз по- бързо ще стартираме да участваме в правенето на парична политика, сподели още той.

Според различен някогашен финансов министър - Пламен Орешарски, пред страната ни се открива опцията да напредва. За крайните песимисти по отношение на еврото мога да кажа, че ние неофициално приехме еврото още 1997 година, когато влязохме във валутния борд и приехме за аварийна валута марката, разбирайте еврото.

За еуфоричните поддръжници на еврото ще кажа, че приемането на еврото не ни прави автоматично по- богати, а ни дава опция да станем по- богати, изясни Орешарски.

Неговото мнение показа и финансистът и екс зам.-финасов министър Любомир Дацов. Еврозоната не е лекарство, тя е опция, сподели той. Тя е трамплин за тези, които желаят да вървят напред. От нас зависи дали ще вървим напред, добави Дацов.

По думите му за първи път основните институции по този въпрос са на едно мнение относно това, че е извънредно време да приемем еврото. 

Според някогашния финансов министър Милен Велчев, през последните седмици еврото сподели силата си. Еврото потвърди, че ще продължава да съществува като втора международна валута, сподели той.

Влизането в предверието на еврозоната беше сложната стъпка, в този момент единствено ни следва да довършим започнатото, добави Велчев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР