Преди век и половина дългата коса била задължителна за жените,

...
Преди век и половина дългата коса била задължителна за жените,
Коментари Харесай

Седемте най-приятни чудеса на света – сестрите Съдърланд и техните коси

Преди век и половина дългата коса била наложителна за дамите, а най-известните дългокоси девойки на Америка били сестрите Съдърланд. Общата дължина на косите на седемте сестри била над 12 метра и те съумели да проработят милиони единствено с това, че имали прекрасна дълга коса.

Наричали ги „ най-приятните седем чудеса на света “. Сестрите се възползвали от прелестните си коси за реклама, което било доста извънредно за това време. Те съумели да завоюват толкоз доста пари, че надминали по доход всеки спектакъл или цирк.

Защото кариерата на сестрите Съдърланд почнала в цирка. Заедно с брат си те изпълнявали разнообразни музикални номера, само че хората идвали главно за да видят хубавите девойки, пеенето им не било чак толкоз извънредно. Скоро сестрите решили, че могат да печелят задоволително единствено от типа си и почнали да продават лосион за коса.

Всяка от тях била странна и мнителна, множеството по този начин и не се омъжили, единствено една имала деца. Парите си харчели, без да се замислят, и в последна сметка приключили живота си по този начин, както го почнали – в беднотия.

През XIX век заради неприятните условия на живот, многочислените раждания и комплицираните прически жените страдали мощно от косопад. Сестрите Съдърланд изглеждали вълшебно със своите дълги до земята коси. Те продали над три милиона флакона от своя лосион единствено през 1890 година По това време седемте сестри били в действителност световноизвестни. Те изкарвали пари от всичко – картички, подписи, сувенири. Състоянието на фамилията било голямо по тогавашните стандарти.

Седемте сестри живеели дружно и за потребностите на огромното си семейство построили огромен екстравагантен дом с безконечен парк. Всяка от тях била странна и мнителна, множеството по този начин и не се омъжили, единствено една имала деца. Парите си харчели, без да се замислят, и в последна сметка приключили живота си по този начин, както го почнали – в беднотия.

Днес никой към този момент не си спомня за седемте сестри, въпреки че те в доста връзки разкрили силата на рекламата и убеждаването с персонален образец. Истински пионери в маркетинга, от сестрите Съдърланд останали единствено фотосите им. Какво пък – косите им в действителност са страхотни!

















Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР