Преди три месеца, когато първите украински бежанци дойдоха в луксозния

...
Преди три месеца, когато първите украински бежанци дойдоха в луксозния
Коментари Харесай

The Sunday Times разобличи кремълските тролове в България

Преди три месеца, когато първите украински бежанци пристигнаха в първокласния морски курорт Свети Константин и Елена, те бяха посрещнати с отворени прегръдки. Хиляди дами и деца бяха настанени в хотелски стаи по българското Черноморие, а на хотелиерите държавното управление даде от европейско финансиране в допълнение пари за всеки един емигрант, напомня вестникът.

Онлайн обаче се разиграва друга история. В българските обществени мрежи се следи увеличение на подправените вести и провокативните изявления, в които се твърди, че украинските бежанци се възползват от българското гостолюбие, като печелят пари от помощите и са неблагодарни,.
 Огледалото на българските срамотии 2 юни 2022 | Старият свят на привидностите си отива. Колкото по-бързо го разберем, толкоз по-добре. Защото, когато човек...
Тези изявления откриха удобна почва и някои започваха да им имат вяра, разяснява вестникът. Проучване, оповестено от социологическа компания " Маркет линкс ", сподели, че през март повече от половината българи са били съгласни държавното управление да се погрижи за украинците, в това число финансово. Сега единствено 35% са съгласни с това.

Според анализаторите огромна част от трафика и изявленията против бежанците идва от свързани с Кремъл ферми за тролове и други онлайн участници. Тяхната цел е да се разпространят антибежанските настроения в България, предизвиквайки обществени безредици и задълбочаване на напрежението в, написа английското издание. Съгласувани старания, употребяващи всички налични принадлежности - като дезинформацията - са част добре финансирана акция, прокарвана посредством Фейсбук доста ловко.

Това е най-новото предизвикателство, пред което се изправи новото прозападно управление на България, определено през ноември с заричане да преобрази страната, написа вестникът. То се бори с и проведената престъпност, с цел да разбие властта на мафиотските групировки и обвързваните с Русия олигарси, които държаха страната в своята прегръдка.

Вестникът напомня, че България беше най-лоялната страна от всички спътници на Съветския съюз

Но въпреки всичко отбелязва, че от 2007 година страната ни е част от Европейския съюз и е прозападно настроена (или най-малко се пробва, бихме добавили ние).

Недоволството от ръководещата класа обаче е толкоз надълбоко, че предходната година след изборите, бе основано държавно управление съвсем напълно хора без политически опит, разяснява The Sunday Times. Финансовият министър Асен Василев, който е приключил Харвард, споделя за вестника, че неналичието на политически опит е преимущество.

" Всеки път, когато забележим нещо неправилно, ние го разкриваме и започваме да го променяме ", сподели той. " Можем да го създадем, тъй като не сме взели участие в основаването му преди всичко ", добавя той.

Няколко месеца след встъпване във власт новото държавно управление беше изправено пред нови провокации: да се опита да поддържа съдружниците от Европейски Съюз и НАТО за Украйна и глобите против Русия, само че и да не провокира гнева на Кремъл, коментира създателят на публикацията в английското издание. Това не проработи и в края на април Русия прекъсна доставките на газ за България и Полша и машината за хибридна война на Кремъл влезе в деяние. Проруски групи в България започнаха да разпалват обществени безредици.

Фермите на троловете започнаха да изливат наличие, обвиняващо украинските бежанци във всичко - от измами с облаги до непризнателност.

Вестникът цитира и министърът на електронното ръководство Божидар Божанов, който сподели, че се търси някаква цепнатина в западното общество, с цел да бъде експлоатирана. Планът им е да всяват разкол, да основават безпорядък и да подкопават западните общества, споделя Божанов и приканва обществените мрежи да дават на държавното управление доклади за типовете консуматори, които разгласяват в сметки на български език, с цел да може да се създаде координирано противопоставяне.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР