Преди три години законопроектът на тримата депутати от ДПС бе

...
Преди три години законопроектът на тримата депутати от ДПС бе
Коментари Харесай

Акценти за 28 май - 3 юни от Banker Weekly

Преди три години законопроектът на тримата депутати от Движение за права и свободи бе посрещнат на нож и отнесе доста рецензии, тъй като нарушаваше съществени правни правила, включително пререшаване на завършени покупко-продажби с банкови активи със задна дата. Вносителите се мотивираха с потребността да бъде спрян вторичният обир на КТБ, колегите им от ръководещото болшинство се съгласиха покорно и проектозаконът бе признат без никакви диспути. 

Банките у нас отпускат доста по-лесно заеми на лица, които работят на неопределен трудов контракт, и по-трудно на хора, упражняващи свободна специалност като юристи, публицисти, хора на изкуството, занаятчии. Това демонстрира изследване на „ БАНКЕРЪ ”.



Асен Личев

Едва ли е загадка за някого, че ръцете на всеки министър могат да бъдат елементарно завързани по няколко метода. Например - новият шеф да завари изпразнена хазната на повереното му ведомство. Или пък добрите му планове да бъдат провалени от личната му администрация. Пред тези две мъчно преодолими трудности явно е изправен актуалният министър на околната среда и водите Асен Личев.



При всяко следващо тежко попадение (разкритие за безобразията, вършени от техните управления) бившите ръководещи изхвърлят във всички направления на общественото пространство фишеци, димки и мазни петна за отклонение на вниманието. За задачата (все още) се употребяват с безрезервната помощ на част от медиите и най-много на националните телевизионни канали. С тяхната усърдна поддръжка и с напъните на обикалящите всички студиа шепа прислужници - политически хамелеони, герберите в действителност са на път да омажат всичко в близост.



Седем милиона декара държавни земи и гори в ловните стопанства, които на процедура съставляват 6.4% от площта на цялата страна, са предоставени на частни сдружения по изпитаната формула „ взаимна активност “. БАНКЕРЪ от години слага тематиката за метода на това действително концесиониране на държавните ловни стопанства, които през последните 20 години се трансфораха в апетитна хапка за доближени до властта предприемачи. Този стабилен държавен запас е раздаден на частните сдружения при неналичието на какъвто и да е публичен надзор.



Експремиерът Бойко Борисов наруши " оглушителното си безмълвие " (както самият той обича да казва) и най-сетне се появи на ярко. Обясненията му за сегашната обстановка обаче наподобяват по-нелепи от всеки път. А хвалбите, че на идните избори ГЕРБ още веднъж ще е първа политическа мощ, тъй като от 12 години няма изгубен избор, будят по-скоро страдание. Причината е явна: всеки интелигентен властник разбира кога на електоралните маси им е писнало от него.

 

Печалбата на банковия сектор се изстреля до 349.4 млн. лева в края на март 2021 година, което е растеж от 18% спрямо края на март предходната година. Силните данни са подкрепени от растеж на заемите, депозитите, а и на активите. Въпреки това не е време за ненужно прехласване. Защото има някои условности за положителното показване. Например въздействието на кредитния мораториум върху крайния резултат. Негативните резултати от отсрочките по заемите върху балансите на кредитните институции се чака да лъснат тепърва.



Най-много бих се подразнил, в случай че в Народно събрание влязат наци партии. Макар че в тази коалиция цъка една бомбичка - скоро Върховен касационен съд ще се произнесе по присъдата на Марешки. Питам се също, тези хора не бяха ли срещу еднополовите бракове? Ако на някой му е необходим образец за политически хомосексуализъм, дано огледа тази нова коалиция. " Македонска тройка “ не беше ли, когато двама са в леглото, а третият лежи заклан под него? И в случай че ще е по този начин, кой ще е закланият? Адвокат  Николай Хаджигенов пред БАНКЕРЪ.



Под натиска за закриването му спецправосъдието взе да смъква гарда по знакови каузи. Поръчкови или не, шумните процеси от последните години демонстрираха показна борбеност на държавното обвиняване против ударените олигарси. Със промяната на властта довчерашният кураж взе да се топи като пролетен сняг пред новия управнически вятър. Вижте единствено куриозното държание на профилираните магистрати към завръщането на Георги Попов от Дубай.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР