Преди три години перспективите изглеждаха мрачни за финансовите взаимни дружества

...
Преди три години перспективите изглеждаха мрачни за финансовите взаимни дружества
Коментари Харесай

Националната сделка показва, че британските взаимни дружества отново са начело

Преди три години вероятностите изглеждаха мрачни за финансовите взаимни сдружения и кооперации в Обединеното кралство – организации, благосъстоятелност на техните клиенти.

LV, един от най-старите взаимно притежавани животозастрахователи в страната, беше на ръба да се раздели и да се продаде на американската частна капиталова група Bain Capital. Поддръжниците на взаимността предвидиха вълна от покупко-продажби за прекопирване, като споделиха, че такива групи са били незаслужено затруднени от правила, които затрудняват набирането на капитал за тях, в сравнение с за съперниците им, притежавани от акционери.

Но след яростен и обществен спор по отношение на поглъщането и дали изискванията оправдават загубата на съвместен статут на LV, членовете гласоподаваха да го убият.

Днес взаимните компании още веднъж са на челен крайник. Nationwide, към този момент най-голямото строително сдружение в Обединеното кралство, подписа авансово съглашение за закупуване на Virgin Money в договорка, която ще го включи в бизнес кредитиран...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР