Преди този циклони ни очаква и фьонова обстановка в петък.

...
Преди този циклони ни очаква и фьонова обстановка в петък.
Коментари Харесай

Синоптик: След необичайно топлата седмица идват средиземноморски циклони

Преди този циклони ни чака и фьонова конюнктура в петък. Очакваме мощни южни ветрове, като на изолирани места, изключително северно от планинските скатове. Очакваните пориви напразно ще доближат до 80 - 100 км/час.

Влошаване на времето се чака към 12-ти февруари, само че преваляванията ще са от дъжд и ще са типични за април. Дори са вероятни и гръмотевични стихии над Рило-Родобският масиви. Регионалните модели, даже предвиждат, че преваляванията ще са обилни по количества, написа Агенция Фокус.

Очакваме и намаляване на температурите към средата на идната седмица, а с понижението преваляванията над Предбалкана и по високите полета от Западна България, даже ще преминат в сняг.

Глобалният модел - GFS, даже стартира да предвижда съществено захлаждане над Скандинавските страни към 20-21 февруари, само че вероятността това захлаждане да се осъществя е под 30%.

Причината за тази неустановеност е предстоящото стратосферно стопляне, само че даже и детерминистичните модели и няколко членове на ансамблите им е мъчно да предвиждат, тъкмо по какъв начин ще се разиграе тази циркулация.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР