Преди срещата на лидерите на Г-7, посветена на Афганистан, британският

...
Преди срещата на лидерите на Г-7, посветена на Афганистан, британският
Коментари Харесай

Бен Уолъс не вярва, че ще бъде удължен крайният срок за изтегляне от Афганистан

Преди срещата на водачите на Г-7, отдадена на Афганистан, английският министър на защитата Бен Уолъс съобщи за Скай нюз, че не има вяра да бъде продължен крайният срок  31 август за евакуиране на войските от страната.

Надеждите за сполучлив завършек на всеобщата евакуация от Афганистан се свързват с упованията, че американците и техните съдружници ще останат на летището в Кабул и след 31 август, само че тази заран Бен Уолъс изрази скептицизъм.

„ С наближаването на крайния период, мисля че е вярно да кажем, че от ден на ден нарастват рисковете за сигурността и става все по-опасно. “

Бен Уолъс добави, че групировки като „ Ислямска страна “ в този момент се пробват да си припишат заслуги за напускането на съюзническите сили. В момента талибаните, които не са в другарски връзки с „ Ислямска страна “, управляват региона към летището и надали ще позволен наоколо терористите, само че Западът става все по-уязвим, изключително в случай че терористите подхващат ходове, посочи министърът на защитата.

Министърът на външните работи в сянка Лиса Нанди обаче настоя Борис Джонсън, като ръководител на Г-7, да направи всичко допустимо да убеди Джо Байдън да отсрочи изтеглянето на войските.

„ Реалността е, че в случай че не реализираме това съглашение на срещата на Г-7 през днешния ден, доста хора ще остават в Афганистан, и ще бъдат подложени на репресии от талибаните “, сподели тя.

Политически наблюдаващи на Острова обявиха, че фактът, че не се загатва за каквито и да било наказания на Запада против талибаните дава очаквания, че въпреки всичко може да бъде реализирана някаква договорка с тях за продължение на напъните по евакуацията и след 31 август.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР