ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ Времетраене: 2 часа и 15 минути Режисьор: Нийл Бломкамп В

...
ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ
Времетраене: 2 часа и 15 минути Режисьор: Нийл Бломкамп
В
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Gran Turismo с Орландо Блум и Дейвид Харбър

ПРЕДИ ПУКАНКИТЕ

Времетраене: 2 часа и 15 минути

Режисьор: Нийл Бломкамп

В основните функции: Орландо Блум, Дейвид Харбър, Арчи Медекве

Бюджет: към 100 милиона

С какво да се подготвим: " Пълно ускоряване " или " С цялостна газ "

Основната цел на видеоигрите е да забавляват хората: те ги откъсват от действителността, с цел да претърпяват неща, другояче немислими в действителността. Същото е и с Gran Turismo - известният спортен симулатор, с който всеки може да седне зад кормилото на спортен автомобил и да усети адреналина от протичащото се на пистата.

Точно това се случва и с Ян Марденборо. Когато е на 19 години, той е извънредно разпален по Gran Turismo. И е толкоз добър зад кормилото на симулатора, че съумява да завоюва проведената от Nissan GT Academy.

А това съревнование не е като останалите. В нея присъединяване взимат най-хубавите играчи на Gran Turismo в света, само че сложени зад кормилото на напълно същинска спортна кола. Ето по този начин Ян Марденборо съумява да си завоюва и контракт с Nissan. Нещо, което е неповторимо единствено по себе си, тъй като той в никакъв случай преди този момент не е карал спортен автомобил и няма никакъв действителен опит. Единственият му подобен е от играта на спортния симулатор.
 Снимка 629519

Именно тази същинска история е залегнала в основата на Gran Turismo. Сюжетът наблюдава както основаването на GT Academy от Nissan, по този начин и премеждията, с които Ян (Арчи Мадекве) се сблъсква, с цел да реализира фантазията си.

Първото си тестване той среща още в фамилията си, тъй като татко му (Джимон Хонсу) не счита сходна фантазия за действителна. По тази причина го тласка към футбола, тъй като самият той е бил футболист.

Ян обаче не желае и да чуе за нещо друго от спортни коли. Ето за какво дава всичко от себе си, първо, с цел да заслужи място в академията на Nissan, и по-късно, с цел да я завоюва.
 Снимка 629521

Другите две значими функции в Gran Turismo са поверени на Орландо Блум и Дейвид Харбър. Дани Мур (Блум) работи за маркетинг отдела на японския авто производител и точно негова е концепцията за основаването на GT Academy. Той измисля концепцията и прави всичко допустимо.

Джак Солтър (Харбър) пък е някогашен авто играч, който приема да бъде основен инженер на плана. Неговата задача е да образова геймърите и да следи кой от тях може да се трансформира в същински играч.
 Снимка 629520

Важно е да уточним, че сюжетът на Gran Turismo не дава отговор хронологично на същинския процес на събитията. Но допускаме, че това е по този начин, с цел да бъде основана по-голям драматизъм и еднородност на протичащото се. Все отново е филм.
 Ян Марденборо - от геймър на Gran Turismo до същински играч
Невероятната история на момчето, което от геймър стана същински авто играч

Премиерата на Gran Turismo наближава, ето за какво...

Въпреки това историята на Ян Марденборо е напълно същинска и до през днешния ден той продължава да се състезава. Във кино лентата няма да го забележим, само че пък самият той е извършил всички каскади в него.

Gran Turismo е по кината от 11 август
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР