Преди пет месеца SafeNews коментира войната в Украйна с бившият

...
Преди пет месеца SafeNews коментира войната в Украйна с бившият
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев пред SafeNews: Пригожин се успокои и свали гарда, тогава Путин атакува

Преди пет месеца SafeNews разяснява войната в Украйна с някогашният заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев. Тогава той допусна, че мирните договаряния може да стартират напълно скоро, само че това не се случи. Какво се промени и има вяра ли още Керемедчиев, че Русия и Украйна ще договарят или вървим към заледяване на спора?

“Едното не изключва другото. Посещението на президента Ердоган е една от стъпките, които вървят в тази посока. Зърнената договорка е значима и за Русия, и за Украйна, а Русия желае да се върне по най-бързия метод в международната търговия ”, изяснява някогашният т заместник-министър пред SafeNews. “Ердоган си сложи за цел да балансира сред двете враждуващи страни и за момента му се получава. Виждате, че Русия търси Турция като собствен сътрудник. От друга страна Турция продължи да играе доста твърдо в полето на НАТО. Тоест, както се вижда, Турция и в двата полюса играе добре като посредник. ”


Наскоро Русия потърси и помощта на Северна Корея, а съгласно Керемедчиев този съюз е напълно логически.

“КНДР е складирала голямо количество муниции, които са по руски стандарти, които към момента са извънредно нужни и значими за съветската техника, която употребява този диаметър ”, изяснява той и прибавя, че Северна Корея е развила сносно своята система за бойни дронове. “Най-вече Русия вижда Северна Корея като голям склад за муниции, в сравнение с политически съдружник. Пътуването на Ким Чен Ун до Русия ще докара до това Русия да запълни своята липса на стандартни муниции. ”

Една от тематиките, които най-вече вълнуват обществото освен в Русия и в Украйна, само че и целия свят, е мистерията към гибелта на Евгений Пригожин.

“Смъртта му никога не е инцидентна. Тя е планувана доста деликатно в продължение на два месеца. В тези два месеца Пригожин беше укротен, че нищо няма да му се случи ”, на мнение е специалистът. “Той беше подбуден да реалокира щаба си в Беларус, по-късно беше “помолен ” да помогне в Африка за провеждането на военните преврати. Всъщност, връщайки се назад в Русия, той беше напълно спокоен, че му се е разминало. ”

По думите на Керемедчиев обстоятелството, че Пригожин и Уткин, които до момента постоянно са пътували в обособени самолети, с цел да не се обезглави “Вагнер ” в случай че нещо се случи, въпреки всичко са били на борда на една и съща машина, демонстрира, че Пригожин в действителност се е успокоил и е свалил гарда.

“Той е ударен в миг, в който е бил най-спокоен. Това е интервенция като по учебник на съветските служби за сигурност. Точно по този метод – с стръв, с утешение, те съумяват да ударят жертвата в миг, в който минимум чака ”, добави той.

Керемедчиев е безапелационен, че Пригожин е мъртъв, а теорите, че е жив, са по-скоро интрига.

“Той мъчно би могъл да се скрие Освен, че е в листата на търсените лица в Русия и Путин го назова “предател ”, което в съветския език има доста тежък обвинителен темперамент, той е и в черния лист на Съединени американски щати. Да погледнем рационално – даже и да откри къде да се скрие, по какъв начин би си харчил парите? Пригожин жив доста мъчно би могъл да оцелее, тъй като за неговото оцеляване са нужни големи средства ”, изяснява той.

Според специалистът Путин играе една дълготрайна игра, която ще му даде девиденти, а Украйна не се е справила с потреблението на Западния способ за водене на война и ще промени тактиката си – те ще се върнат към остарелия и прочут руски метод на водене на военни дейности, а за това свидетелствала и промяната на Резников в министерството на защитата.

“Що се касае до Путин – колкото повече продължат военните дейности, толкоз по-добре за него. Видя се, че тя към този момент не е в нахлуване, а в защита. Отбраняваш се доста по-лесно, в сравнение с атакуваш. От друга страна основни ще са президентските избори в Съединени американски щати следващата година. Републиканците упорстват да се смени метода, по който се финансира Украйна за водене на война. Тези безугледно изпратени десетки миляри $ – те желаят това да се промени, да имат повече надзор ”, изяснява Керемедчиев.

По думите му Зеленски знае, че има един финален късмет и този късмет е в този момент.

Каква ще е ориста на другият другар на Путин, трансформирал се във зложелател – Игор Гиркин, какви са тактиките и на двете страни във войната, ощетила ли е корупцията в Украйна армията й, и какво ще е развиването на военния спор съгласно Керемедчиев, гледайте в изявлението на SafeNews.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР