Преди около 40 год. двата апарата Вояджър политат към неизвестното.

...
Преди около 40 год. двата апарата Вояджър политат към неизвестното.
Коментари Харесай

Чуйте звуците от златните записи на Вояджър

Преди към 40 год. двата апарата Вояджър политат към незнайното. Техният списък, побран в две златни плочи, бил селекциониран и изстрелян в междузвездното пространство, с цел да бъде открит от някого, написа Mental Floss.

Карл Сейгън обаче декларира обществено, че това е по-скоро алегорична капсула на времето, в сравнение с опит да се свържем с извънземен живот. Сега НАСА пуска записите на златните плочи в SoundCloud, с цел да могат да ги чуят и жителите на Земята. И в предишното са били налични елементи от тях, само че това е първата публична цялостна сбирка, предопределена за обществено пространство. Тя включва 55 езика, звуци на животни, музика, морзовата писменост и още доста други.

И двата апарата Вояджър се намират в междузвездното пространство, по-далече от който и да е обект, създаван на земята. Интересно е да чуем това, което в миналото сме считали за звуковата легенда на хората отпреди четири десетилетия, и да си представим какви послания евентуално апаратите чуват сега, до момента в който се придвижват към далечните краища на Вселената.
 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР