Преди няколко седмици светът на тениса бе шокиран от случилото

...
Преди няколко седмици светът на тениса бе шокиран от случилото
Коментари Харесай

След скандала с Андреев: Муте бе изключен от френската федерация


Преди няколко седмици светът на тениса бе шокиран от случилото се сред Адриан Андреев и Корентен Муте след мача им на Чалънджър шампионата в Орлеан. Двубоят приключи с победа за българския тенисист, като това бе негов втори триумф над този противник в рамките единствено на няколко дни. Секунди след мача напрежението ескалира и двамата едвам не се сбиха при мрежата, като единствено бързата интервенция на съдията и защитата предотврати експлоадирането на още по-грозни подиуми.

Седмица по-късно стана ясно, че след показанията на супервайзора управлението на ATP е решило да наложи финансова глоба на двамата тенисисти. Очевидно обаче това не е краят на неприятностите за Муте.

L’Equipe оповестява, че френската тенис федерация е изключила от редиците си международния №64. Решението е взето на постоянното месечно съвещание на управлението, като Муте е бил известен за него директно след днешната си победа над Борна Чорич на Мастърс шампионата в Париж.

Муте освен губи мястото си в националния тим на Франция, само че също по този начин е изваден от всички структури на федерацията. Това значи, че оттук насетне парижанинът ще би трябвало самичък да финансира подготовката си и няма да може да се надява на каквато и да е държавна поддръжка.

Утре (2 ноември) Муте ще се изправи против Камерън Нори във втори кръг на шампионата в „ Берси “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР