Преди няколко седмици Посолството на Съединените щати получи информация за

...
Преди няколко седмици Посолството на Съединените щати получи информация за
Коментари Харесай

Посолството на САЩ: Чухме твърдения, че наш разговор е записан без разрешение, възразяваме

" Преди няколко седмици Посолството на Съединените щати получи информация за допустима опасност против две лица. В съответния миг взехме решение, че сме длъжни да предупредим тези лица за тази информация.

Посолството показа тази информация и с българските управляващи. В предаденото предизвестие не се загатва съответно лице или политическа партия и нямаме информация, която да допуска, че има връзка с съответна политическа партия.

Оттогава не сме получили повече информация за тази допустима опасност. Чухме изказвания, че един от нашите диалози е записан без наше разрешение; посолството възразява против сходни практики ".

Това се споделя в известие от американското посолство у нас, оповестено от Българска телеграфна агенция.

Припомняме, че през януари общинският консултант в София Борис Бонев и журналистът Атанас Чобанов оповестиха, че са получили информация за опасност за живота им. Двамата не конкретизираха от кое място идва информацията, а единствено споделиха, че от непознати служби.

Журналистът Атанас Чобанов, основен редактор на проверяващия уебсайт Bird.bg, тогава разкри: " В петък (б.р. - информацията излезе на 9 януари) в 12:05 получих позвъняване от публично лице от непознато държавно управление, че съм под непосредствена опасност и те са длъжни по закон да ме уведомят. Заплахата е местна за България, само че аз сега съм в чужбина. Уведомих незабавно българските служби, които бяха в незнание. До момента нямам никакво публично удостоверение, че нещо се подхваща по този случай. За мен е ясно, че поръчката идва от първия ред в Народното събрание. Въпросът е какво прави новата власт, с цел да ни извади от позорното 111 място по медийна независимост ", разяснява Чобанов.

Преди него общинският консултант от " Спаси София " Борис Бонев заяви в профила си във " Facebook ", че е получил информация за непосредствена опасност за живота му.

" Вчера получих достоверна информация от българските служби за непосредствена опасност за живота ми. Информацията е доказана и от задгранични партньорски служби. Вече съм дал подробни показания пред способените органи за евентуалните аргументи за заканите, които най-вероятно се дължат на работата ми като общински консултант и на активността на " Спаси София ", написа Бонев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР