Преди няколко години шефовете на Порше сериозно са обмисляли възможността

...
Преди няколко години шефовете на Порше сериозно са обмисляли възможността
Коментари Харесай

Защо Порше се отказа от наследника на 918 Spyder?

Преди няколко години шефовете на Порше съществено са обмисляли опцията да стартират модел, който да бъде позициониран над топ версията на 911 и под 918 Spyder. На процедура, става въпрос за правоприемник на хиперкара 918 Spyder, чийто тираж беше привършен доста бързо и действително колата нямаше кой знае какво наличие на пазара. Появиха се клюки за основаването на 8-цилиндров боксер на новия модел, а за име се спрягаше означението 960 - с цел да може да е и правоприемник на легендата 959.

Сега се оказа, че огромна част от тези клюки са били правилни, защото един от шефовете на компанията удостовери за развиването на първообраз на суперавтомобил, задвижван от 8-цилиндров боксер.

Става въпрос за Маркос Маркес, който дава отговор за е-горивата в Порше и който описа пред The Intercooler за този модел. Става въпрос за автомобил с мотор, ситуиран пред задния мост, моторът е 5-литров 8-цилиндров боксер с две турбини и мощ 750 конски сили при 9000 об/мин. По проект моторът би трябвало да работи с механична трансмисия.

Този модел не е на равнището на 918 Spyder като мощ, защото хибридният хиперкар разполага с 887 конски сили, идващи от 4,6-литров V8 мотор и три електромотора. Инженерите сглобяват първообраз, основан на Cayman, колата взе участие в няколко теста, само че малко по-късно планът е закрит.
 Официално: Порше замразява плана си за Формула 1 Официално: Порше замразява плана си за Формула 1
“Големите шефове бяха на мнение, че това не беше подобаващият модел за оня миг ”, изясни Маркес. - Но Порше е инженерна компания в същността си и ние постоянно търсим нови отговори, разнообразни решения и от време на време тези решения не ни трябват сега, в който ги намираме. Но това е част от инженерния развой. ”

Наследникът на 918 Spyder не е единственият модел, от който са се отказали шефовете на Порше. През 2020 година компанията разкри серия секретни концептуални модели, в това число и серийна версия на прототипа 919 Hybrid, който завоюва “24 часа на Льо Ман ” и 904 Living Legend (на снимките) - автомобил, основан да отдаде респект на 904 GTS от 60-те години и също тестван с 8-цилиндров боксер.

И въпреки всичко, когато Порше сътвори правоприемник на 918 Hybrid, то съгласно думите на основния изпълнителен шеф на компанията Оливер Блуме, това няма да стане преди 2025 година и ще става въпрос за електрически автомобил.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР