Преди няколко години Кюк Сиу Руи се съвещава с борда

...
Преди няколко години Кюк Сиу Руи се съвещава с борда
Коментари Харесай

26-годишното момче, което отказа оферта за $100 милиона

Преди няколко години Кюк Сиу Руи се съвещава с борда на своя сигнапурски стартъп, с цел да реши дали да продаде компанията. Тогава той е на едвам 26 година, а предлагането за 100 милиона $ би го направил по-богат, в сравнение с е мечтал. Но той споделя не, искайки да продължи да разви бизнеса си, споделя Bloomberg.

И това се оказва вярното решение. Днес компанията - приложение за продажба на артикули втора ръка с името Carousell, се прави оценка на към 500 милиона $. Главният изпълнителен шеф не съжалява за избора си. " Това е опция, която се появява веднъж в живота. Искаме да изградим здрава компания ".

Шестгодишната компания работи на седем пазара, в това число Сингапур, Хонконг и Австралия и е един от най-популярните виртуални пазари в района. Хората го употребяват за продажба на всичко - от коли до дивани и игрови конзоли.

След набирането на 85 милиона $, Carousell възнамерява да навлезе по-сериозно в актуалните пазари, в които оперира, а по-късно да се насочи към други страни.

Кюк и неговите сътрудници - Лукас Нгоо и Маркус Тан, се срещнали като студенти в Националния университет на Сингапур. Като част от университетска стратегия, те прекарали година в Силициевата котловина и посещавали събития с бизнесмени като Марк Зукърбърг. Основали Carousell през 2012 година и бързо спечелили милениалите с бързото и елементарно приложение.

Кюк, в този момент на 30 година, сподели, че се е въодушевил от създателя на Фейсбук, който също е отхвърлил доста предложения за придобиване първоначално.

Сега компанията е фокусирана върху потреблението на изкуствен интелект, с цел да улесни още приложението. Например, в случай че снимате даден обект, приложението ще го разпознае и ще напише името и малко изложение вместо вас. Съвсем скоро ще може да предлага и оптимална цена.

Този месец компанията ще пусне и CarouPay, което ще разреши приключването на транзакции без овакантяване на приложението.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР