Преди няколко дни в интервю за Dir.bg посочих, че в

...
Преди няколко дни в интервю за Dir.bg посочих, че в
Коментари Харесай

Иван Гешев възмутен от орязването на правомощията на главния прокурор

Преди няколко дни в изявление за Dir.bg показах, че в плана на ПП-ДБ за смяна на Конституцията вмъкването на литературни текстове за Васил Левски и светите братя Кирил и Методий служи за похищение на вниманието от други по-важни промени.

В показания общ законопроект на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи светините ни към този момент не участват. Остана окончателното преодоляване на прокуратурата от политиците.

Вече разясних новия Прокурорски съвет. Сега ще отбележа противоконституционното изтриване на пълномощията на основния прокурор. Предлага се той да не може да реализира контрол за правда и методическо управление върху активността на прокурорите. Така на процедура се отстрани напълно неговата фигура, без официално да се заличава от главния ни закон. Тоест имаме основен прокурор без пълномощия.

Очаквам и оферти за президент без пълномощия, държавно управление без пълномощия и парламент без пълномощия. И най-после, както са тръгнали, да закрият страната.

Пореден юридически парадокс, дължащ се на безсъвестност и непросветеност. Драстичното орязване на пълномощия на правосъдната власт, каквото е в действителност заличаването на пълномощия на основния прокурор, е в компетентността на Велико национално заседание.

Народните избраници очевидно мислят, че са безконтролни и могат да вършат всичко, което желаят, без значение от следствията за България. Ако предложенията за промени в Конституцията станат факт, идва времето на недосегаемите от закона крадливи политици.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР