Преди няколко дни бяхме с децата в Созопол, за да

...
Преди няколко дни бяхме с децата в Созопол, за да
Коментари Харесай

Замъкът в Равадиново – една неочаквано добра дестинация

Преди няколко дни бяхме с децата в Созопол, с цел да изпратим последните дни от ваканцията и лятото. Времето беше непостоянно в края на почивката ни и ни провокира да мислим за занимания, които не са свързани с морето и плажа. Наши другари, които живеят в града, горещо ни предложиха да посетим замъка в Равадиново. Признавам, че в началото не бях мощно въодушевена, само че взех решение да не се поддавам на предубежденията си, а да се вслушам в съвета на околните си. Качихме с в колата и след към три километра стигнахме до нещо в действителност необикновено – баснословен феодален палат, издигнат в средата на едно огромно и прашно поле.

„ Влюбен във вятъра “ – по този начин се споделя замъкът, който е заслужен да бъде включен в парка на Дисниленд, повярвайте ми (миналата година имах шанса да посетя Дисниленд в Париж). Макар че към момента не е изцяло завършен и е отворен за гости единствено отчасти, той впечатлява със своя мащаб, невероятна архитектура, ландшафт и неповторима фауна.

Още с прекосяването на входната арка разбираш, че това е вълшебно място, като че ли излязло от кориците на някоя детска книга. Градините на „ Влюбен във вятъра “ те карат да забравиш за всичко. Накъдето и да погледнеш, всичко е потънало в зеленина и цветя. Е, правилно е, че има прекомерно доста заемки и елементи от разнообразни прекомерно известни приказки, които съгласно мен са изцяло непотребни, само че това остава на назад във времето. Просто няма по какъв начин да не се развълнуваш от напъните на основателя на това място и хората, които го поддържат. Голяма работа, че има прекомерно доста жаби, които трепетно чакат целувката на своята принцеса...

Комплексът е построен с доста фикция, внимание към детайла и обич. В градините свободно се разхождат пауни, в изкуственото езеро ще видите прелестни лебеди, които може да нахраните персонално и да се насладите на непосредствената непосредственост с тях. За феновете на конете се оферират уроци по езда.Децата ми пощуряха от неспокойствие и не изгубиха интерес от самото начало, макар че към момента не се позволяват гости в самия палат. Мястото се простира на 20 декара и има необятни благоприятни условия, стига да имате интерес и предпочитание да прекарате по-голямата част от деня там. Ние бяхме повече от два часа, като си тръгнахме по-спешност, тъй като времето вещаеше нежелателен дъжд, който в последна сметка по този начин и не се появи.

Препоръчвам горещо замъка в Равадиново на всички пораснали и непораснали деца, които обичат приказните и вълшебни местенца, криещи всевъзможни непредвидени и вълнуващи изненади.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР