Преди малко повече от 100 години е смятано за иновативно

...
Преди малко повече от 100 години е смятано за иновативно
Коментари Харесай

Ето кои са най-вредните пластмаси в бита

Преди малко повече от 100 години е считано за новаторско знамение на технологиите, а през днешния ден се възприема като най-вредния материал на Земята. Пластмасата, тъй като приказваме за нея, направи голяма „ кариера “ през последния век, с цел да се трансформира в опасност за естествените местообитания, атмосферата и човешкото здраве.

Според калкулации на потвърдени организации е допустимо през 2050 година в моретата и океаните да има повече пластмаса, в сравнение с риба! И по този начин, по какъв начин да спрем този смут? Ние преглеждаме от близко този проблем и демонстрираме, че дребните промени в ежедневните привички могат да бъдат потребни за околната среда.
 8 неща вкъщи работят зле на щитовидната жлеза 8 неща вкъщи работят зле на щитовидната жлеза
Щитовидната жлеза може да е дребен, само че за сметка на нова един от най-важните органи в човешкото тяло. Ако се забележи проблем с нея, тов...

Много от нас имат рискови пластмасови предмети вкъщи, които са нездравословни за здравето. Ние обаче не сме наясно с това. Вижте кои предмети съгласно специалистите са най-токсични и нездравословни. Ако можете, отървете се от тях!

Пластмасови дъски за рязане

Въпреки че постоянно са по-евтини от дървените, върху тях се натрупват милиони бактерии. По-специално, когато надраскаме дъската, в получените вдлъбнатини се развиват микроорганизми. Поради това пластмасовата дъска за рязане би трябвало да се сменява доста постоянно. Най-добре е да инвестирате в прилична дървена дъска.

Пластмасови купи

Повечето от нас имат пластмасови купи в домовете си. Не всеки обаче е наясно, че съдържат нездравословни химикали, които могат да причинят нарушавания в ендокринната система. По-специално, рисково е да се загрява храна в пластмасови купи. Тогава токсините попадат в храната. Добре е храната да се съхранява в стъклени или керамични съдове.
 Учени: Бебетата гълтам големи количества пластмаса Учени: Бебетата гълтам големи количества пластмаса
Тревожно проучване открива, че бебетата имат 15 пъти повече микропластика в тялото си от възрастните, оповестява Евронюз, представен от...

Пластмасови сламки и принадлежности

Откажете се от пластмасовите сламки и приборите за еднократна приложимост и инвестирайте в такива за многократна приложимост. Вие сте почитател на кафето? Не забравяйте да промените пластмасовата чашка с класическа от порцелан, която да употребявате всекидневно. Нещо повече, забравете за козметиката в пластмасови опаковки и избягвайте тези с смес от микропластмасови топчета, да вземем за пример пилинг или паста за зъби.

Откажете се от пластмасовите бутилки - пийте вода от чешмата!

Пластмасовата бутилка е същински парадайс за размножаване на всевъзможни бактерии! Най-лесният метод да намалите количеството употребена пластмаса е да спрете да купувате бутилирана вода и по-късно неведнъж да употребявате към този момент захабената бутилка, а да я консумирате непосредствено от чешмата. Такава смяна ще бъде освен проекологична, само че и комфортна за портфейла, което бързо ще забележите по време на седмичното извършване на покупки.

Много хора се чудят дали пиенето на чешмяна вода е здравословно, като изцяло излишно се тревожат за нейното качество и непорочност. Водата, изтичаща от крановете, е подложена на подобаващи проби и е предмет на рестриктивни стандарти на Европейски Съюз - коства си да си спомните за това, преди да се върнете в магазина за опаковка бутилирана вода, която може да съдържа микропластмаси, имащи гибелен резултат върху здравето на хората.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР