Преди мача президентът на Атлетико и капитана Коке връчиха почетен

...
Преди мача президентът на Атлетико и капитана Коке връчиха почетен
Коментари Харесай

Атлетико и Реал Сосиедад стигнаха до взаимноизгоден резултат

Преди мача президентът на Атлетико и капитана Коке връчиха почетен плакет на асистент треньора Херман Бургос, който напуща отбора и стартира независима кариера. Мадридчани показаха и титулярните си екипи за идващия сезон.

Диего Симеоне заложи в офанзива на Диего Коща и Алваро Мората, а Жоао Феликс, Анхел Корея и Яник Ферейра-Караско се появиха след почивката. Изненадата в стартовия състава беше появяването на Витоло, а Ектор Ерера действаше дружно с Томас Партей в средата на терена.

Старши треньорът на гостите Иманол остави на пейката Вилиан Жозе и Аднан Янузай. Александър Исак стартира в предни позиции, подпомаган от Мартин Йодегор, Микел Мерино и Микел Оярсабал.

Първото полувреме не предложи доста голови положения, само че Атлетико съумя да поведе в 30-ата минута с попадение на капитана Коке. Защитата на Реал Сосиедад не се оправи с центриране на Киърън Трипиър и топката мина през няколко футболисти, с цел да стигне до Мората. Нападателят технично чукна към Коке и той разстреля Мигел Анхел Моя.

С началото на втората част в игра за баските се появиха Ариц Елустондо и Андер Баренечеа. В 48-ата минута Диего Коща стреля със задна ножица след центриране отляво, само че топката излезе в навън. В 53-ата резервата на гостите Баренечеа можеше да изравни с глава, само че не уцели вратата.

След час игра Анхел Корея, който се появи на мястото на контузения Томас Партей, пропусна очи в очи с Моя. Атлетико се прибра в половината си, само че контраатакуваше рисково. Реал Сосиедад пък се изнесе по-напред в търсене на изравнителен гол.

В 83-ата минута Кристиан Порту изскочи на добра позиция, само че Ян Облак по ослепителен метод мазета диагоналния му удар. В ответната офанзива Караско пропусна да реши всичко в интерес на Атлетико. Белгиецът беше спрян от някогашния пазач на " дюшекчиите " Моя.

В 87-ата минута Янузай стреля подло от директен свободен удар, топката се отклони от крайници на Микел Мерино и този път Облак нямаше какво да стори.

Резултатът устройваше и двата тима, които в оставащите минути умерено разиграваха топката и внимаваха да не позволен неточност.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Ла Лига 38 кръг, неделя 19 юли  Атлетико Мадрид 1:1краен резулат  Реал Сосиедад
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР