Преди края на 2017 година устройствата на Apple имаха значителен

...
Преди края на 2017 година устройствата на Apple имаха значителен
Коментари Харесай

Нов бъг кара iPhone да се рестартира, а чат приложенията да блокират

Преди края на 2017 година устройствата на Apple имаха забележителен софтуерен проблем,с който съумяха да се оправят, само че началото на 2018-а не наподобява по-различно за компанията.
Днес бе открит нов бъг в iOS 11 (версия 11.2.5), който визира както смарт телефони, по този начин и други устройства, употребяващи тази версия на операционната система. Проблемът е, че при приемане на характерен индийски знак в някоя от чат платформите като iMessages, WatsApp, Фейсбук Messenger, Gmail и Outlook смарт телефонът просто забива и се постанова неговото рестартиране, оповестяват от The Verge.



Това не звучи като сериозна спънка, само че в действителност е. Проблемът продължава с това, че макар рестарта приложението, в което е получено известието, няма да може да зареди въпросния знак и ще продължи да се затваря.
Единственият вид за справяне с този бъг е да помолите някой другар да ви изпрати известие във въпросната платформа (за да смени чат прозореца) и да изтриете засегнатата преписка.
Ситуацията е неприятна, защото част от употребяваните чат приложения могат да бъдат сложни за възобновяване, написа hicomm.bg. Такъв образец е WatsApp. За да коригирате казуса при него, би трябвало имате WEB връзка, през която да изтриете кореспонденцията със признака. Добрата вест е, че Telegram и Skype остават незасегнати.

От друга страна тестовата версия iOS 11.3 също не се въздейства от това. От Apple дават обещание, че ще оправят този проблем с формалното стартиране на новия ъпдейт по някое време тази пролет.

Това не е първият път, в който се получава сходен срив. Миналия месец беше открит бъг под формата на линк, който е кадърен да блокира целия смарт телефон, само че от Apple съумяха да поправят и това с стартирането на iOS 11.2.5.

Тъй като проблемите в операционната система на Apple станаха доста, разработчиците впрягат сили за подобряването ѝ при iOS 12 посредством въвеждане на нови политики и способи за разработка. Приоритет ще станат качеството и сигурността, а не навременното стартиране на нови версии на приложенията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР