Преди изборите в Беларус в страната са били задържани американски

...
Преди изборите в Беларус в страната са били задържани американски
Коментари Харесай

Беларус арестува и американски граждани

Преди изборите в Беларус в страната са били арестувани американски жители с паспорти, свързани с Държавния департамент. Това съобщи президентът Александър Лукашенко, предава TACC, като се базира на агенция  " БелТА ".  " Медиите ни сигнализират, че американците и НАТО се пробват да ни заловен тук ", заяви Лукашенко, цитиран от агенция  " БелТА ".

" Бяха арестувани хора с американски паспорти, хора, които са женени за чиновници в Държавния департамент. И те бяха предпазени от съветските водачи ", каза Лукашенко.

Само преди седмица Беларус задържа и съветски жители, които разгласи за наемници и членове на руската група  " Вагнер ". Минск разгласи, че те са нахлули в страната цел да я дестабилизират малко преди президентските избори през идващия месец, заявиха от държавната медия в Минск, позовавайки се на силите на реда в столицата. 

" Общо 32 наемници от задграничната частна военна група  " Вагнер "  бяха арестувани ", се споделяше в известие на държавната организация БелТА. Наемниците са арестувани близо до столицата Минск. Освен това информацията показва, че по-рано е постъпила информация за пребиваването на територията на Беларус на " повече от 200 бойци за дестабилизиране на ситуацията в интервала на изборната акция ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР