Преди интервю за работа повечето кандидати вече имат някаква най-обща

...
Преди интервю за работа повечето кандидати вече имат някаква най-обща
Коментари Харесай

20-те най-необичайни въпроси на интервю за работа

Преди изявление за работа множеството претенденти към този момент имат някаква най-обща визия какви въпроси ще им бъдат заложени. В последна сметка има доста запаси онлайн, които ви приготвят за най-стандартните въпроси. Мениджърите във компанията, която търси чиновници, знаят, че претендентите към този момент са подготвили най-хубавите отговори на тези въпроси авансово. Поради тази причина някои компании задават необикновени въпроси, които ще „ заловен “ претендентите на тясно и ще ги принудят да мислят на място.

Сайтът за работа Glassdoor разпознава 20 от най-необичайните въпроси, които са били задавани на изявленията за работа през последните две години.

Въпроси, основани на личността

Мениджърите нормално задават тези въпроси, с цел да схванат дали персоналният профил на претендента дава отговор на условията на оповестената позиция. Важно е да отговорите на тези въпроси допустимо най-автентично и почтено, тъй като тъкмо това желаят да реализират мениджърите по подбора на личен състав. 10-те най-често срещани въпроса, свързани с личността, са:

1. „ Какво би било заглавието на вашата автобиография? “

2. „ Ако можехте да сте животно, какво животно бихте били и за какво? “

3. „ Работите ли да живеете или живеете, с цел да работите? “

4. „ Мислите ли, че работата ви е изкуство или просвета? “

5. „ С какви играчки сте си играли като дете? “

6. „ Назовете една от аргументите да не ви наемаме “

7. „ Какво би желал да промени вашият сътрудник във вас? “

8. „ Къде се виждате след 30 години? “

9. „ Какъв съвет бихте дали на своето 15-годишно " Аз "? “

10. „ Ако можехте да изберете, каква би била вашата работа-мечта? “

Мозъчни закачки и въпроси за оценка

Тези въпроси не са предопределени единствено да примамват претендентите отвън зоната им на комфорт, само че и да тестват техните аналитични умения, както и качествата им за решение на проблеми. На тези въпроси има „ единствено рядко верен или неверен отговор “. Важното тук е да водите интервюиращия през личния си умствен развой и да му обясните по какъв начин сте стигнали до своя извод. Ето някои от тези въпроси:

1. „ Какви са възможностите на човечеството да откри извънземен живот? “

2. „ Когато вратата е затворена, по какъв начин можете да ревизирате дали автоматизирана светлина в стая фактически изгасва? “

3. „ Колко джунджурии се откриват всяка година на основния плаж в Ница, Франция? “

4. „ Колко доходи се вършат в Япония всяка година с пръчици за многократна приложимост? “

Въпроси, които имат за цел да разкрият поведенчески модели

Поведенческите въпроси имат за цел да дефинират дали претендентът се вписва в корпоративната просвета и екипа като цяло. Точно както с въпросите за личността, тук е желателно да бъдете достоверни. Можете също по този начин да демонстрирате интелигентно възприятие за комизъм като имате поради, че към момента сте в професионална среда.

Сред въпросите, които мениджърите могат да ви зададат са:

1. „ Какво е по-важно? Несъгласие или консенсус? “

2. „ Смятате ли се за импровизиран и имате ли възприятие за комизъм? “ (а в случай че отговорите позитивно ще последва въпросът „ Коя е най-хубавата ви смешка? “)

3. „ Ако сте имали спогодба за среща с посещаване на кино и към този момент сте купили билетите, само че индивидът не идва, какво ще извършите? “

4. „ Кое е най-лудото нещо, което в миналото сте правили? “.

И един много забавен въпрос, изключително за заетите в IT сферата:

„ Вие сте софтуерен инженер, който работи в почивен ден и открива съществена неточност в кодирането. Звъните ли на шефа си или не? “

Независимо дали планирате скоро да се явявате на изявление за работа или не, тези въпроси могат да ви оказват помощ за по-доброто ви показване. Нужно е единствено да помислите по какъв начин да отговорите по този начин, че да се визиите в най-хубавата си светлина пред бъдещите работодатели.

Източник: Business Insider

Редактор: Нели Тодорова

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР