Преди филмовият фестивал в Кан официално да приключи, журито връчи

...
Преди филмовият фестивал в Кан официално да приключи, журито връчи
Коментари Харесай

Кой е филмът, който спечели голямата награда на фестивала в Кан

Преди филмовият фестивал в Кан публично да завърши, журито връчи и огромната си премия. Златна палма тази година си завоюва една сатирична история, която подлага на критика света на свръхбогатството, лукса и стилната промишленост.

Филмът е озаглавен Triangle of Sadness и е на режисьора Рубен Йостлунд. Шведът може да се похвали, че през последните пет години печели огромната премия в Кан за повторно, откакто през 2017 година си я заслужи за The Square.

И в двата си кино лентата Рубен Йостлунд се придържа към драматично-комедийния род, само че в новия Triangle of Sadness сатирата е много мощно подчертана.

Историята в него се развива на първокласен круизен транспортен съд. Капитанът (Уди Харелсън) е пияч и болшевик по разбиране, който едвам търпи богаташите, качили се на борда.

Основни персонажи са и Карл (Харис Дикинсън) и Йайа (Чарлби Дийн Крийк), по специалност модели. Възможността да се качи на първокласния транспортен съд двойката получава с помощта на инфлуенсърска рекламна акция в Instagram профила на момичето.

Второстепенните герои също са все заможни хора, натрупали благосъстоянието си със също толкоз повърхностни, даже неблагочестиви занимания.

За всички пасажери на борда обаче пътуването следва да приключи пагубно, напълно без да са очаквали. Изведнъж ще се окаже, че ще би трябвало да се борят за личното си оцеляване. А с цел да се спасят, няма да оказват помощ нито солидните им банкови сметки, нито хилядите почитатели в обществените мрежи...

Острата рецензия на света на свръхбогатството и лукса, която Рубен Йостлунд показва в Triangle of Sadness, наподобява се приема повече от добре от публиката. Премиерата на кино лентата в Кан приключи с овации, траяли цели осем минути.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР