Преди една година светът на футбола стана свидетел на една

...
Преди една година светът на футбола стана свидетел на една
Коментари Харесай

Удивителните цифри година след прераждането на Мертенс

Преди една година светът на футбола стана очевидец на една от най-невероятните метаморфози в актуалната игра. Съдбата също имаше пръст в нея, тъй като в случай че не беше тежката травма в коляното за Аркадиуш Милик, почитателите на Наполи в никакъв случай нямаше да видят най-хубавото от най-нетипичния централен нападател в наши дни – Дрийс Мертенс.

„ Извисяващ се” до невероятните 169 сантиметра белгийският национал се любува на най-ползотворните 365 дни в своята кариера. Джобният футболист прекара по-голямата част от своята кариера като флангови състезател, за което приказват неговите 148 турнирни мача и 59 гола. Бившият ас на ПСВ Айндховен играе за неаполитанци от 2013 година, като имаше и своите тежки мигове и в значително случаи оставаше запаса.

Арсенал желае Мертенс за заместител на Алексис Санчес

От септември 2016 година обаче всичко за него се промени, а началото бе обещано с първото разкъсване на коленни връзки, което сполетя типичния таран Аркадиуш Милик. Заради неналичието на опция и една-две други контузии, Мертенс по неотложност бе създаден в централен нападател.

За първи път той бе употребен покрай новата си роля като запаса против Рома, когато размени Маноло Габиадини. Неговият истински дебют като „ деветка” пристигна на малко по-късно – на 26 октомври 2016 година против Емполи.

Решението на треньора Маурицио Сари се оказа талантлив ход, тъй като оттогава до момента Мертенс няма прекъсване. На новата си позиция той изигра 51 мача, в които вкара зашеметяващите 41 гола.

Днешният мач на Наполи против Сасуоло пък ще бъде под номер 200 за Мертенс с екипа на „ везувиани” във всички шампионати.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР