Преди две години синът ми претърпя удар по главата. В

...
Преди две години синът ми претърпя удар по главата. В
Коментари Харесай

Майката на Даная: Целта ми е нито едно дете да не губи живота си заради лекарска безотговорност

" Преди две години синът ми претърпя удар по главата. В Берлин. Последното е уточнението, което избави живота на сина ми и погуби този на Даная ", по този начин стартира разказът на журналистката Капка Тодорова, която споделя персоналната си история развиването на случая на 15-годишната Даная Кулева, която умря предходната година след тежка интервенция, инспекциите и позицията на болница " Пирогов ". 

Вчера майката на 15-годишното момиче, Ани Стоянова, обвини  " Пирогов " в цинизъм и разпространение на погрешни изказвания, откакто в намерено писмо от " Пирогов " приканиха гибелта на Даная да не се не се трансформира в инструмент за обществен линч, саморазправа и реализиране на персонални цели, като показаха, че в обществените мрежи и медиите се вършат внушения за пропуски в лекуването на момиче в „ Пирогов “.  

Заради подозрения в резултатите от първата инспекция, изразени в общественото пространство, в края на предходната седмица Изпълнителна организация " Медицински контрол " разгласи, че назначава допълнителна инспекция за гибелта на Даная. Ето какво написа в профила си нейната майка, в отговор на позицията на " Пирогов ": 

" Омерзително и мъчително е да чета за следващ път погрешни изказвания и нелепи пояснения от лекари за гибелта на детето ми. В отвореното писмо от екипи на клиники в УМБАЛСМ " Н.И. Пирогов " има оправдания и обвинявания, няма лекарска честност и елементарна човешка сензитивност ", споделя Ани Стоянова в своя пост, в който още веднъж споделя за случая и изяснява детайлности към него. 

" Личната цел на всеки родител е детето му да бъде живо и крепко и да има бъдеще! Няма по-висока цел. Даная загуби живота си и бъдещето си. Вече няма цели пред нея. А пред мен задачата е нито едно дете да не губи живота си поради лекарска безнаказаност ", споделя още тя. 

В отговор на отвореното писмо, изпратено през днешния ден от “Пирогов ” във връзка със гибелта на детето ми, обявявам отговор,...
Posted by Ani Stoyanova on Wednesday, 10 January 2024
Проверките и позицията на болничното заведение са поводът  журналистката Капка Тодорова за показа обществено и свои персонални прекарвания при сходни условия, само че в друга европейска страна. В своя обява във Facebook тя разказва  за дейностите, отношението и реакцията на медиците в Берлин, когато нейното дете попада в животозастрашаваща обстановка. 

" Всички си свършиха работата, само че освен това, ами ми държаха ръката, обясняваха, успокояваха. От дамата на 112 през санитарите, незабавното, сестрите, лекарите, шефовете... Защото пациентът е единствено на 15. Даная е чакала три дни, с цел да си прекъсне отпуската някой да пристигна да я оперира, когато хематомът е бил голям и тя е повръщала кръв. Трябвало е половината Пирогов да отиде и да помогне. " Защото е единствено на 15 ", както споделиха в Берлин ".

 

Следя случая Даная заради персонална история. Пирогов през днешния ден споделили, че били създали всичко допустимо за Даная. Сега ще опиша...
Posted by Kapka Todorova on Wednesday, 10 January 2024
И най-после.

15-годишната Даная  почина    поради затруднения от хематологично заболяване, довело до утежняване на положението й след удар в главата, и тежка мозъчна интервенция в " Пирогов ", само че даде късмет за живот на други - мъж и жена получиха опция за трансплантация ( осъществени успешно), а две момчета виждат света през нейните очи, тъй като им бяха присадени роговиците й, откакто фамилията й позволение да бъде донор. Даная умря през май 2023 година след престой в " Пирогов "
 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР