Преди две години съоснователят на Wikipedia Джими Уелс стартира уебсайта

...
Преди две години съоснователят на Wikipedia Джими Уелс стартира уебсайта
Коментари Харесай

Съоснователят на Wikipedia стартира нова социална мрежа

Преди две години съоснователят на Wikipedia Джими Уелс започва уеб страницата на Wikitribune, ориентиран към битка с подправените вести посредством истински материали от елементарни хора. Тази самодейност не съумя да набере скорост, може би по тази причина в този момент стартира нов живот като обществена мрежа, наречена WT: Social. Тя би трябвало, несъмнено, да се превърне в опция на Фейсбук и Twitter. Така му се желае на Уелс, който нееднократно е казвал, че е привързан към Facebook. 

В WT: Social потребителите ще могат да споделят публикации, само че платформата ще се поддържа посредством дарения, а не от реклами. Според Уелс този бизнес модел за финансиране през реклами в известните обществени мрежи е спорен и води до ниско качество на наличието.

WT: Social ще покаже новите изявления първо в потока от информация, след прибавянето на бутон upvote за гласоподаване за материалите. Мрежата ще поддържа дребни общности със профилирани ползи, само че ще отстранява потребителите с неприятни планове.

Всеки може да се причисли към новото начинание, само че има описи с чакащи - посредством даряване или шерване на покана. WT: Social към този момент има 50 000 консуматори, а упоритостта на Уелс е да доближи 50 или даже 500 милиона.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР