Преди два дни Националната реферетна лаборатория доказа първите случаи на

...
Преди два дни Националната реферетна лаборатория доказа първите случаи на
Коментари Харесай

Грипът ни тръшна! Вижте колко дни продължава

„ Преди два дни Националната реферетна лаборатория потвърди първите случаи на грип в София. За последната седмица в границите на Европейски Съюз се потвърждава четири пъти по-често грип от този вариант ”, изясни в „ Здравей, България ” проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Характерно за него е, че боледуват най-вече младежите. Изследвания демонстрират, че затрудненията при грипа засягат белия дроб. „ През последните години едно от затрудненията на тежката пневмония при грипа се явява систематичната аспергилоза ”, разясни проф. Кантарджиев.

В съвсем цялата страна хората се оплакват от кашлица, която продължава с месеци. Това обаче са други вируси, които са присъщи за есента. Все още не са пристигнали присъщите за зимата вируси. Тези хора, които са с кашлица, би трябвало да са по-внимателни, тъй като са по-податливи на грипа.

Симптомите са температура, болки в ставите, главоболие и раздразнение на очите от светлината, разясни проф. Тодор Кантарджиев. Грипът се развива бързо – в границите на няколко часа.

„ Той, за разлика от всички вирусни зимни инфекции, най-често има къс инкубационен интервал – ден, ден и половина. Човек е инфектиран от пет до седем дни ”, разясни още шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР