Преди дни във Висбаден – центърът на германската провинция Хесен,

...
Преди дни във Висбаден – центърът на германската провинция Хесен,
Коментари Харесай

Автор на „БАНКЕРЪ“ бе избран в общинския съвет на Висбаден

Преди дни във Висбаден – центърът на немската провинция Хесен, прочут с минералните си извори и с това, че при започване на предишния век е бил градът с най-вече милионери в страната, се организираха избори за локален съвет.

Сред новоизбраните претенденти е Марта Монева – Енчев , създател на вестник „ БАНКЕРЪ “, която през миналата година ни осведоми за забавни случки в Германия – за , за неосъщественото предпочитание на Берлин да има , за , и не на последно място за това, че .

Ето за какво, по този начин добре осведомена с проблемите на страната, в която е приключила право, кинознание и аудиовизуална журналистика, Марта Монева-Енчев изцяло заслужава да бъде определена в общинския съвет на Висбаден от листата на Зелените. В предизборната им стратегия бе отделено особено внимание на изкуството и културата като основа за народна власт и спокойно взаимно живеене. Тя бе показана в обособена подточка, в размер от две страници и половина. В самото начало се акцентира, че за Висбаден – който е конгресен и туристически център, изкуството и културата са значим стопански фактор. А най-после е посочено, че който гласоподава за Зелените, поддържа три съответни начинания:

Създаване на социокултурни центрове и разкриване на общински институции за хора, работещи в областта на културата – Зелените желаят да основат общи арт пространства – за спектакъл, музика, литература, кино и образни изкуства.
Укрепване на субкултурните организации и клубната просвета - Зелените желаят да отделят пространства и да дадат благоприятни условия на младежите да развиват свои лични арт хрумвания.
Мениджмънт на незаетите работни места - Зелените се ангажират с интензивно ръководство на свободните работни места с мисъл за хората, занимаващи се с изкуство.

Припомняме, че през април 2020 година Марта Монева-Енчев бе претендент за културния общински съвет на Висбаден, като мотото на акцията й бе . Тогава тя се бе заела, че, в случай че бъде определена, една от първите й задания ще е да поддържа музикалните педагози в учебните заведения да имат повече благоприятни условия и средства, както за по-голям брой часове по доктрина, по този начин и за на практика занимания по инструмент. Сега, откакто става член на общинския съвет на Висбаден, тя ще работи и в новооснованата работна група за културно обучение в учебните заведения.

От друга страна от 2019 година Монева-Енчев се е посветила и на проблемите с пътната сигурност. Първоначалният повод е естетически – контейнери пред учебното заведение на щерка й загрозяват пейзажа, а след това, когато се оказва, че те основават и опасности за учениците при пресичането - скриват видимостта към улицата, взема решение, че съществено ще се заеме с казуса с обезопасяването на сериозните места в градската инфраструктура.

Специално за „ БАНКЕРЪ “ Марта Монева – Енчев показа, че като цяло положителното показване на Зелените в Германия е „ окуражителна вест и за България, поради идните избори “. А повода, евентуално се досещате - към този момент е очевидно, че немските християндемократи, подкрепящи ръководещите у нас, се свиват и губят електорат.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР