Преди дни се стигна до затваряне на инфекциозното отделение в

...
Преди дни се стигна до затваряне на инфекциозното отделение в
Коментари Харесай

Инфекциозното отделение в Ямбол на болница „Св. Панталеймон“ затваря за пациенти на 1-ви септември

Преди дни се стигна до затваряне на инфекциозното поделение в Ямбол , поради излизане в отпуск на шефа на отделението. Оказва се, че повода за това е, че цялото управление ще бъде заменено , и излиза в отпуск седмица преди да освобождението на 1-ви септември. Това докара до разбъркване на потоци от пациенти с Covid-19 и такива с други болести, пред входа на лечебното заведение
Инфекциозното поделение на болница „ Св. Панталеймон “ в Ямбол е затворено за нови пациенти на 27-ми август . Според заповед на управлението, подадена до локалното РЗИ, отделението няма да работи до 12-септември. Това изясни основният секретар на службата Донка Желева. Цялото управление на болничното заведение ще бъде заменено след 1-ви септември .

" Отделението сега долекува няколко пациенти с инфекциозни болести и в действителност ще затвори напълно за пациенти на 1-ви септември . То ще проработи още веднъж на 13-ти, разясняват от РЗИ. Няма пациенти в  Covid- отделениено, които да са потърсили лекарска помощ в болничното заведение, и да не са били обслужени ",  сподели пред БНР Желева.

Проблемът с краткотрайното затваряне на разнообразни отделения в болничното заведение, е процедура от години. Причината за това е острият дефицит на експерти .

" До този миг не е открито решение за този проблем ",  уточни още Донка Желева от РЗИ Ямбол.

За момента всички останали отделения на болничното заведение работят обикновено и без напрежение. Такова е имало единствено за няколко часа в четвъртък. Въпреки алената зона, в която се намира Ямбол, обстановката е овладяна, твърдят от РЗИ.
Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР