Преди дни преподавателят по физика и един от най-обичаните български

...
Преди дни преподавателят по физика и един от най-обичаните български
Коментари Харесай

Златният учител на България Теодосий Теодосиев беше специален гост на българското школо в Ню Йорк



Преди дни преподавателят по физика и един от най-обичаните български учители Теодосий Теодосиев – Тео, посети учебно заведение „ Христо Ботев “ в Ню Йорк по покана на своя възпитаник – доктор Павлин Савов, родител на двама възпитаници в образователното заведение. Тео, прочут още като Златния преподавател на България, дойде в Ню Йорк, дружно с щерка си и със снимач ен екип , подготвящ продължение на филм за него.

По време на визитата си учителят прегледа класните стаи, даде изявление на младите кореспонденти от клуба по публицистика към школото и дълго беседва с учениците и техните родители, научаваме от фейсбук страницата на българското учебно заведение. Теодосий Тодосиев описа за своята школа и за достиженията на ученици те си по света . Той акцентира какъв брой е значимо да се развиват знанията у децата и приказва за силата на интелигентния човек. Пред публиката учителят сподели образно по какъв начин точните науки могат да бъдат приятни и занимателни, като реши и изясни две задания. Разбира се, имаше задача и за самия него, готова от ученика му – Павлин Савов , който е лекар по астрофизика и анализатор на математически модели. Публикацията на фейсбук страницата на учебното заведение ни в Ню Йорк приключва с думите: “Голяма усмивка грееше на лицето на Тео, до момента в който Павлин обясняваше изискването на задачата. Миг, запечатан в една фотография и споделен с всички нас! Безценен миг, показващ мощната връзка сред Учителя и Ученика. ”




Теодосиев е основател на способ за образуване на силов разсъдък . За успеваемостта му приказват и триумфите на неговите учениците. Те са носители на златни медали, извоювани за България от интернационалните олимпиади по физика. Негови ученици са откриватели в разнообразни научни области, като наблюдаване на молекулните придвижвания, проучвания на черни дупки и гравитационните талази, създадени от тях; първенци в производството и проучванията с лазерна техника; производители на камери за НАСА, оповестява Българска телеграфна агенция.

Още за „ Златния преподавател на България “ вижте в обявата от сбирката на Радио България.

Съставил: Венета Николова

Снимки: Училище " Христо Ботев " в Ню Йорк

По обявата работи: Марта Рос
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР