Преди десетилетие холивудските звезди знаеха, че мястото им в Първа

...
Преди десетилетие холивудските звезди знаеха, че мястото им в Първа
Коментари Харесай

Вижте чудовищните хонорари на холивудските звезди

Преди десетилетие холивудските звезди знаеха, че мястото им в Първа лига е предпазено, когато филмът им оглави боксофиса. Днес триумфът може да бъде измерен посредством гледания в Netflix или неразбираемо известие за пресата, рекламиращо известността на кино лентата в HBO Max, написа сп. „ Варайъти “.

Дигиталната гражданска война може да е трансформирала нещата фрапантно, само че не губете сън поради финансовите доклади на обичаните си артисти. Филмовите звезди не престават да получават огромни заплати за отговорностите си и постоянно могат да печелят доста повече, като оставят огромния екран зад себе си и се гмуркат с глава в стрийминга.

Заплатата от 20 милиона $ на филм е стандарт за най-хубавите гении от 1996 година, когато Джим Кери смая Холивуд, спечелвайки тази сума за своята мрачна комедия “The Cable Guy “.

Това число към момента е водещото при филми, направени за кинопремиери, в това число идни планове с присъединяване на Сандра Бълок ( “The Lost City of D” на Paramount), Брад Пит („ Bullet Train “ на Sony) и Крис Хемсуърт ( “Thor: Love and Thunder” на Дисни). Но нещата вървят надолу. Крис Пайн ще завоюва близо 11,5 милиона $ за франчайз на Paramount “Dungeons and Dragons”, а Робърт Патинсън взе 3 милиона $ за своето осъществяване в „ The Batman “.

Преди пет години доста от тези заплащания щяха да бъдат върха. Сега те са джудже спрямо благосъстоянията, предлагани от Netflix, Amazon и други стримери.

Даниел Крейг, да вземем за пример, потегля на север със 100 милиона $ с помощта на поразителната продажба на две продължения на „ “Knives Out” на Райън Джонсън. Неговият непредвиден резултат може да се дължи на обстоятелството, че Netflix компенсира филмовите звезди за плануваното присъединяване в боксофиса, което биха пожънали, в случай че филмите им се пуснат извънредно в кината.

Новото уравнение сътвори експоненциално по -високи предплатени заплати, в това число 30 милиона $ за Дуейн Джонсън, който да взе участие в придобиването от Amazon Studios на ваканционното си премеждие „ Red One “, което може да се усили до 50 милиона долара; 30 милиона $ за Леонардо Ди Каприо и 25 милиона $ за Дженифър Лорънс в комедията за злополучие на Netflix-Адам Маккей „ “Don’t Look Up”; 25 милиона $ за Джулия Робъртс за трилъра „ “Leave the World Behind “ kd Netflix; и почти 20 милиона $ за Райън Гослинг в шпионския трилър на Netflix „ The Gray Man”, в това число бонус за доста фотоси.

Икономиката на новата договорка също сътвори главоболия на студия като Warner Bros., чието решение да пусне цялата си кино листа през 2021 година по HBO Max и в кината по едно и също време провокира протест на гении. Дензъл Уошингтън и Уил Смит завоюваха по 40 милиона $ за съответните си заглавия от WB “The Little Things” и “King Richard”, споделят осведомени пред „ Варайъти “. Киану Рийвс също ще получи „ нещо от горната страна “ към 12 милиона до 14 милиона $, които е спечелил за идната " Матрицата 4 ".

Една от единствените звезди, които се радват на най -доброто от двата свята, е Том Круз. Актьорът е измежду шепа обичайни кино звезди, които изискват първи $ бруто за своето присъединяване, което значи, че Круз получава заплата, преди студиото му да завоюва и стотинка от билети.

Това му дава право на десетки милиони долари в
бонуси, откакто се реализиран избрани стадии от боксофиса през живота на филмите му. Той печели 13 милиона $ предплатен актьорски хонорар в тазгодишния „ Top Gun: Maverick “ от Paramount, само че сумата ще стане доста по -висока, в случай че филмът е шлагер.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР